Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Wandeling door Pijlsweerd

Home »  Geen categorie »  Wandeling door Pijlsweerd

Wandeling door Pijlsweerd

21 maart, 2024

Zij voorzagen de Utrechtse stadsbevolking van gezond en voedzaam voedsel: de oudkatholieke hoveniers van Pijlsweerd. Een verkeersdoorbraak doorkruiste vanaf 1940 hun tuinen.

In naoorlogs optimisme kwam hier een wijk. Deze werd traditioneel gebouwd maar vanuit een moderne ‘leefwijkgedachte’. Een leefwijk voor de laagstbetaalde of werkeloze Utrechter, het Houtplein, moest echter later snel verdwijnen. Vervuilende industrie verdween ook. Er kwam plaats voor een moderne flat voor ongehuwde vrouwen, een park voor (inter)nationaal doorbrekende voetballers en bewonersinitiatieven alom.

Op woensdag 24 april kun je met Gilde Utrecht tussen 19:30 en 21:00 uur een wandeling door Pijlsweerd maken en meer horen over de geschiedenis van de buurt. Je krijgt verrassende doorkijkjes en symbolen te zien. Je moet je van tevoren opgeven via www.gildeutrecht.nl. Het kost € 8 p.p. (U-pas € 4 p.p.). Het is ook mogelijk met een groep deze wandeling bij het Gilde aan te vragen op een zelfgekozen tijdstip. Een wandeling door Pijlsweerd en Lauwerecht vindt ook plaats op woensdag 7 augustus zelfde tijd.