Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Category Archives: Geen categorie

Home »  Geen categorie

Informatieavond Vuelta

13 juni, 2022

Op dinsdagavond 5 juli houdt de gemeente een informatieavond voor bewoners over de komst van de Spaanse wielerwedstrijd La Vuelta naar Utrecht.

Zij aan zij fietsen met de Fietsburgemeester

10 juni, 2022

Op donderdag 9 juni nodigde de Fietsburgemeester van Utrecht, Jelle Bakker, buurtbewoners uit om met hem een rondje te maken op een duofiets. Deze dag viel precies op zijn eenjarig ambtsjubileum.

Ondiep is een meegroeiwijk

3 juni, 2022

Ter ere van het afscheid en om zijn ideeën te kunnen delen, organiseerde Rob Steinebach, samen met andere betrokkenen, op vrijdag 8 april een symposium in de kantine van het Wesley Sneijderpark, hartje Ondiep.

Plannen Oudenoord een stap verder

3 juni, 2022

De gemeente Utrecht en ontwikkelaar BPD hebben overeenstemming bereikt over de nieuwe plannen voor Oudenoord 330-370. De bouw van een hotel, horeca en woningen aan Oudenoord is daarmee een stap dichterbij gekomen.

Noordwest Thuis best: het plantenhuis van Fem

11 april, 2022

In Oudenoord 330 vind je het Plantenhuis van Fem van der Rijst (39). Het plantenasiel in een huiskamer in Lombok, groeide in zeven jaar uit tot een befaamde onderneming. Heb je een plant over? Fem verzorgt hem totdat hij geadopteerd wordt.

Leraren gezocht voor onderwijs aan Oekraïense kinderen in Utrecht

5 april, 2022

Alle kinderen in de basisschoolleeftijd die na hun vlucht uit Oekraïne in Utrecht worden opgevangen, gaan onderwijs volgens op Taalschool Utrecht. Dat is het resultaat van de gezamenlijke aanpak van alle schoolbesturen in de stad.

Burenhulp Ondiep

15 maart, 2022

Pijlsweerd is een mooie wijk. Van oudsher kennen we elkaar en weten we elkaar te vinden als iemand hulp nodig heeft. De laatste jaren is dat netwerk veranderd, door allerlei ontwikkelingen is een deel van de oude bewoners vertrokken en is er een behoorlijke instroom geweest van nieuwe bewoners, o.a….

Een stickertje voor een krantje

7 maart, 2022

Nee nee… De Noordwester is tot nu toe bezorgd op alle adressen in Ondiep en Pijlsweerd. Ook op de adressen waar een NEE-NEE-sticker was aangebracht. Waarom? Omdat wij van veel mensen hoorden dat onze niet commerciele buurtkrant, gemaakt door en voor bewoners wél op prijs werd gesteld. Uit het aantal…

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

22 februari, 2022

Zoals in iedere Noordwester een politieke partij de kans krijgt om zijn licht te laten schijnen op onze buurten, zo bieden wij ook dit jaar weer in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen partijen de kans om hun standpunten voor te leggen aan de kiezer. Deze keer is de beurt aan Volt…