Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Herinrichting ASW eind juni van start

Home »  Geen categorie »  Herinrichting ASW eind juni van start

Herinrichting ASW eind juni van start

15 mei, 2024

De herinrichting van de Amsterdamsestraatweg gaat op 24 juni van start. De gemeente hoopt dat hiermee de verkeersveiligheid verbetert en groen meer ruimte krijgt. Ook wordt op het grootste gedeelte van de Amsterdamsestraatweg de riolering vervangen. De verwachting is dat de herinrichting na de zomer van 2025 is afgerond.

Tijdens de werkzaamheden zullen sommige bedrijven en woningen aan de Amsterdamsestraatweg minder goed bereikbaar zijn en ook het verkeer zal er hinder van ondervinden zo meldt de gemeente. Wijkwethouder Dennis de Vries: “We zijn al lang bezig met de plannen voor de Amsterdamsestraatweg. Nu gaan de werkzaamheden écht beginnen. En die zijn omvangrijk. We begrijpen heel goed dat de impact groot is voor mensen die aan de Amsterdamsestraatweg wonen, er hun winkel hebben of er dagelijks doorheen rijden. Dat is natuurlijk heel vervelend. Tegelijkertijd willen we de Amsterdamsestraatweg veilig en levendig houden, en dat betekent dat er af en toe groot onderhoud moet plaatsvinden. Daarnaast moet de riolering worden vervangen. We hebben bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden gevraagd mee te denken over onze plannen. We ontvingen enthousiaste én kritische reacties. Op basis van al deze reacties is er onder andere nog meer groen toegevoegd aan het ontwerp. Daardoor is er in de nieuwe situatie vijf keer zoveel ruimte voor planten en bomen als in de huidige straat. We krijgen er dus een nóg mooiere Amsterdamsestraatweg voor terug.”

Werkzaamheden

Op 24 juni starten de werkzaamheden. Tussen 24 juni en 14 juli is de Amsterdamsestraatweg in twee richtingen open. Er wordt dan een tijdelijke rijstrook op een deel van de parkeerplekken gemaakt; de middenbermen worden weggehaald. Dit betekent dat meerdere zijstraten om en om één of enkele dagen worden afgesloten. Vanaf zondag 14 juli (20.00 uur) kunnen auto’s die naar het centrum willen de Amsterdamsestraatweg alléén vanaf de kruising Marnixlaan in rijden. Vanuit het centrum is de Amsterdamsestraatweg afgesloten voor auto’s. Auto’s moeten dan omrijden via de Weerdsingel. Daarnaast zal de Amsterdamsestraatweg een paar keer volledig dicht moeten voor autoverkeer.

Voor fietsers en voetgangers blijft de Amsterdamsestraatweg in twee richtingen open. Woningen, winkels, horeca en bedrijven blijven gedurende de werkzaamheden gewoon bereikbaar.

Meer informatie over de herinrichting van de Amsterdamsestraatweg is te vinden op de website van de gemeente Utrecht: Amsterdamsestraatweg: opnieuw inrichten straat | gemeente Utrecht.