Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Jungle op het Van Beuningenplein

Home »  Geen categorie »  Jungle op het Van Beuningenplein

Jungle op het Van Beuningenplein

14 mei, 2024

KLEUR IN NOORDWEST – Een kale blinde muur was het daar op het Van Beuningenplein. Bewoner Marco van Dongen had het er, na weer een schrobbeurt om een tag te verwijderen, wel mee gehad en besloot dat het tijd werd voor een muurschildering.

Immers, dat vrolijkt de buurt op en is een beproefd middel tegen lelijke tags en andere probeersels van ‘spuitbusartiesten’. Nee liever een mooie plaat van een echte kunstenaar op de muur. En toeval of niet, nog dezelfde dag dat het besluit was genomen, loopt de vader Van Dongen een buurvrouw van om de hoek tegen het lijf, die loopt te zeulen met bak vol verfbussen. Als de twee in gesprek raken, blijkt de buurvrouw illustrator Gigi van Grevenbroek te zijn. Ze vertelt net klaar te zijn met een muurschildering.

Marco kan zijn geluk niet op en beide zijn het al snel eens over het idee om die lelijke blinde muur aan de zijkant van het huis van de familie Van Dongen eens van een kunstzinnig en vrolijk likje verf te voorzien. Het onderwerp is snel gevonden: de jongste dochters noemen hun favoriete dier en Gigi maakt een prachtig ontwerp. Het Van Beuningenplein is een stukje jungle rijker inclusief de verwerking van de echte planten onder het kunstwerk. Scan de qr-code en zie hoe het werk is gemaakt.

Tekst en foto’s: Thijs-Jan Lanning