Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Nieuws

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

21 januari, 2022

Zoals in iedere Noordwester een politieke partij de kans krijgt om zijn licht te laten schijnen op onze buurten, zo bieden wij ook dit jaar weer in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen partijen de kans om hun standpunten voor te leggen aan de kiezer. Dit jaar trapt een nieuwkomer af: EenUtrecht…

De Straatweg start benefiet-actie met gratis online pubquiz om te overleven

11 januari, 2022

Zes maanden open waarvan twee maanden met zeer beperkte openingstijden en nu een volledige lock-downsluiting. De tijd was te kort om grotere buffers aan te leggen en daarom roepen eigenaren Rens en Jessica van horecagelegeneheid De Straatweg nu een donatie-actie in het leven. In 2020 steunden meer dan 400 crowdfunders…

Documentaire over woonscholen in Noordwest op omroep MAX

11 januari, 2022

Documentaire De Onmaatschappelijken- woonscholen in Utrecht wordt in twee delen uitgezonden op NPO 2 bij Omroep MAX – rubriek Noord-Zuid-Oost-West. Eerder was deze al te zien bij RTV Utrecht en tijdens speciale vertoningen in de wijk. Vanaf 1923 tot eind jaren ’70 huisde in de Utrechtse wijken Ondiep en Pijlsweerd…

Symposium: ‘Vrouwen van nu – dromen en dilemma’s van alle tijden

27 oktober, 2021

Op zaterdag 13 november 2021 vindt in Het Huis Utrecht een symposium plaats met als thema: ‘Vrouwen van nu – dromen en dilemma’s van alle tijden’.

Circus en friet voor Utrechtse mantelzorgers op zondag 31 oktober

26 oktober, 2021

Op 10 november is het weer de Dag van de Mantelzorg. Mensen die het hele jaar door voor een dierbare zorgen worden dan zélf een keertje in de watten gelegd.

Deelnemers voor onderzoek gezocht

15 oktober, 2021

Chronische vermoeidheid is een veel voorkomende klacht bij kanker. Deze vermoeidheid is niet alleen zwaar voor degene die kanker heeft (gehad), maar ook voor de partner.

Eet Mee doet mee aan Sint Maarten Utrecht

14 oktober, 2021

Eet Mee doet dit jaar mee aan het programma van Sint Maarten Utrecht. In de Sint Maartensweek van 3 t/m 11 november viert de stad Utrecht het ‘Feest van delen’.

Filmvertoningen Onmaatschappelijken gaan door: 3 en 27 oktober

17 september, 2021

Vanaf 1923 tot eind jaren ‘70 had je in Ondiep en Pijlsweerd een aantal zogenoemde woonscholen. Het waren wooncomplexen voor ‘onmaatschappelijken’.

Nieuwe inrichting Amsterdamsestraatweg

14 september, 2021

Gemeente Utrecht zet in op een Amsterdamsestraatweg die veiliger en aantrekkelijker wordt om te wonen, wandelen en winkelen. De gemeente heeft een conceptplan gepubliceerd.