Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Snelle fietsroute door Pijlsweerd

Home »  Geen categorie »  Snelle fietsroute door Pijlsweerd

Snelle fietsroute door Pijlsweerd

6 maart, 2023

Fietsers moeten straks ‘comfortabel’ en ‘snel’ tussen de Amsterdamsestraatweg en de Biltstraat kunnen pendelen. De gemeente Utrecht heeft voor deze zogenoemde ‘Fietsroute om de Noord’ een plan gepresenteerd waar onder andere in staat dat fietsers zoveel mogelijk voorrang krijgen op het traject, parkeerplaatsen worden weggehaald en er veel groen bijkomt. Inwoners en gebruikers kunnen tot en met 7 april reageren op de plannen.

Een deel van de route loopt door Pijlsweerd en wel van de Amsterdamsestraatweg over de Herenweg, Kaatstraat via de Adelaarstraat, Johannes de Bekastraat, Van ’s-Gravesandestraat, Menno van Coehoornstraat, Alexander Numankade, F.C. Dondersstraat naar de Biltstraat. De gemeente is van plan om de fietsers straks zoveel mogelijk voorrang te geven op de route en de Kaatstraat én Adelaarstraat worden ingericht als fietsstraat.

Ook staat in de plannen dat zo’n zestig parkeervakken verdwijnen zodat er meer ruimte ontstaat voor fietsers. Volgens de gemeente zal de parkeerdruk in de directe omgeving in eerste instantie waarschijnlijk iets toenemen. Om dit effect te dempen wordt het totaal aantal parkeervergunningen in het gebied teruggeschroefd. Ook wordt gekeken of de parkeerplaatsen trapsgewijs kunnen worden weggehaald en bewoners kunnen worden aangemoedigd hun auto in een garage of P+R te parkeren én gebruik te maken van de fiets.