Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Hoe kunnen senioren zelfstandig blijven wonen?

Home »  Geen categorie »  Hoe kunnen senioren zelfstandig blijven wonen?

Hoe kunnen senioren zelfstandig blijven wonen?

15 februari, 2023

Zijn senioren voldoende voorbereid op een toekomst met minder zorg en een gebrek aan geschikte woningen? Hoe kunnen senioren toch zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen? Deze vragen staan centraal op een bijeenkomst, die de Werkgroep Wonen van het Maatschappelijk Netwerk Utrecht (MNU) organiseert op Woensdag 22 februari 2023 van 9.30 tot 12.00 uur in het (oude) Stadhuis van Utrecht, Stadhuisbrug 1.

Het is geen nieuws meer dat de zorg door het snel toenemende tekort aan personeel een groot probleem wordt in de (nabije) toekomst, vooral voor veel ouderen die op zorg zijn aangewezen. Ook het groeiende tekort aan geschikte woningen voor senioren, onder meer door de vergrijzing, is genoegzaam bekend.

Tijdens de bijeenkomst schetst Yvonne Witter van het Platform ZorgSaamWonen vanuit het beleid met welke problemen we in de toekomst te maken krijgen en wat mogelijke oplossingen zijn. Hans Schut, vrijwilliger voorlichting WMO bij de gemeente Utrecht, geeft een kijkje in de praktijk van wonen en zorg. Daarna gaan de aanwezige senioren met elkaar in gesprek over hoe zij zo lang mogelijk willen of kunnen blijven wonen en wat hiervoor nodig is.

De bijeenkomt is zowel interessant voor senioren (jong en oud) als voor vertegenwoordigers van organisaties die bij wonen en zorg van senioren betrokken zijn. Aanmelden kan via mnu@stichting-pk.nl De Werkgroep Wonen van het MNU is een samenwerkingsverband van de Utrechtse Adviescommissie LHBTIQ+, COSBO-ACO, Saluti, WMO Cliƫntenraad Utrecht en Solgu.