Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Samen maken we de ASW sterker

Home »  Geen categorie »  Samen maken we de ASW sterker

Samen maken we de ASW sterker

4 december, 2019

PRIKKELENDE KWESTIES

Noordwest is in ontwikkeling. Nieuwe wijken verrijzen, oude complexen herrijzen, bewoners gaan, andere komen. Veel positiefs, maar niet alles is rozengeur en maneschijn. Zo stelt de toename van de verkeersdrukte de buurt en de politiek voor grote vraagstukken en ook op het gebied van huisvesting wordt het steeds lastiger om evenwichtig te werk te gaan. Wij maken een rondje langs de raadfracties en laten hen hun licht schijnen op prangende kwesties in de buurt. Deze keer: Queeny Rajkowski. Raadslid voor de VVD en bewoner van de Hoogstraatbuurt.

De Amsterdamsestraatweg: criminaliteit, verkeersopstoppingen aan de ene kant en hardwerkende ondernemers, speciaalzaken en de braderie aan de andere kant. De Straatweg leeft. Al lijkt de lokale politiek haar soms te zijn vergeten. Daarom is het extra belangrijk dat wij, als inwoners van Noordwest, de ondernemers daar steunen door er te winkelen of een avondje uit te gaan.

VVD-raadslid Queeny Rajkowski

De Straatweg, aangelegd in 1812 door Napoleon als ‘Route Imperial’, is met haar vijf kilometer lengte een van de langste winkelstraten van Nederland. Dat koesteren we en daar mogen we trots op zijn. Alleen komt de Straatweg vaak slecht in het nieuws. Een kleine greep: criminaliteit, zoals illegaal gokken en mensenhandel, er wordt te hard en gevaarlijk gereden en er lopen vage, soms agressieve, types rond.

Na veel politiek gesoebat, is besloten om op een deel van de straat in te grijpen en om extra geld vrij te maken om het er groener en veiliger te maken. Helaas echter nog niet op de manier waarop ik het zou willen. Ik zou geld willen investeren voor een Straatweg die groen is, veilig voor iedereen en bereikbaar met alle vervoersmiddelen (dus ook de auto). We zijn er politiek nog niet, maar er is wat urgentie ontstaan. Voor mij is het belangrijk dat het karakter behouden blijft en dat er ruimte is voor ondernemers die hun steentje bijdragen aan een mooie Straatweg.

Gelukkig ontstaat er een kentering. Er komt leuke horeca bij, er wordt steeds meer in de wijk georganiseerd en de boekenkast van Jan Is De Man en Deef Feed gaat de wereld over. Juist daarom is dit het moment om alle ondernemers aan de Amsterdamsestraatweg een hart onder de riem te steken en de weg naar boven te stimuleren. Ga eens langs bij de vele speciaalzaken, laat je pasfoto hier maken, doe boodschappen bij de super en nodig jouw vrienden eens uit voor een bakkie aan de ASW in plaats van in de binnenstad. Samen maken wij de Straatweg, het bruisende hart van Noordwest, sterker en houden wij het gezellig en veilig voor iedereen.

Heb je vragen, tips of wil je dat ik een keer langskom om in gesprek te gaan? Stuur mij een berichtje! 06-23744664 of q.rajkowski@raad.utrecht.nl Ik draag het stokje over aan Janneke van der Heijden, gemeenteraadslid voor GroenLinks.

Samen met Hester Assen en bewoners ben ik bezig om een oplossing te vinden voor de stank en overlast die de rioolwaterzuivering van tijd tot tijd bezorgt. Jij kunt ook helpen, door stank te melden: 0800 – 0225510 (24 uur bereikbaar). Hoe meer meldingen, hoe sterker wij staan.