Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Oude tijden

Home »  Geen categorie »  Oude tijden

Oude tijden

9 november, 2018

Ja, de Weerdsluis is ook een stukje van Pijlsweerd en verdient dus een plek in de Noordwester, de krant voor Ondiep en Pijlsweerd. Het is een grensgeval, dat wel. Want ergens in het water van de sluis en verderop in de Vecht ligt de grens tussen Pijlsweerd en de Vogelenbuurt. 

Door Jos van Sambeek

De Korenschoof aan de Kaatstraat, links op de foto, is al lang geleden gesloopt maar deze foto staat hier natuurlijk niet vanwege die broodfabriek. Wel vanwege de waterauto’s, die de foto zo bijzonder maken. Het was de tijd van Kapitein Zeppos, de Vlaamse tv-serie, die ook in Nederland te zien was, waarin deze amfibievoertuigen van het merk Amphicar prominent in beeld kwamen.

De Amphicars, waarin je je volgens de fabrikant met het grootste gemak zowel over de weg als op het water kon verplaatsen, werden nooit een succes omdat er van alles aan mankeerde, terwijl ze wel een behoorlijke duit kostten. Eigenlijk denkt niemand meer terug aan die geflopte voer/vaartuigen. Behalve als je dit fraaie plaatje ziet. Enig idee in welk jaar deze foto gemaakt is?

1967