Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Noordwest Thuis Best: ‘Het moet weer gezellig worden in De Uithoek’

Home »  Geen categorie »  Noordwest Thuis Best: ‘Het moet weer gezellig worden in De Uithoek’

Noordwest Thuis Best: ‘Het moet weer gezellig worden in De Uithoek’

15 juli, 2020

Achter elke voordeur in Ondiep en Pijlsweerd wonen of werken mensen. Ieder met zijn eigen verhaal. In de Noordwester nemen we een kijkje bij de mens achter de voordeur. Deze keer deed Coby Stiesri (60) de deur van buurthuis De Uithoek op de 2e Daalsedijk voor ons open.

Buurthuis de Uithoek in de Daalsebuurt is een ontmoetingsplek voor alle bewoners van Ondiep. Je kunt er cursussen volgen, buurtbewoners ontmoeten of gewoon een kopje koffie komen drinken. En lekker eten. Zo kan iedereen op woensdagmiddag tussen vijf en zeven aanschuiven aan de tafels van Coby’s Eetcafé. En denk niet dat je dan achter de aardappels met spruitjes en een lapje vlees belandt. Nee Coby kookt werelds. Met gerechten uit alle windstreken. En dat voor een klein prijsje. Coby gebruikt nooit varkensvlees en koopt alles halal. “Niet omdat dat mijn voorkeur heeft. Wel omdat op die manier niemand zich buitengesloten hoeft te voelen. En voor wie van Hollandse pot houdt, niet getreurd: minstens een keer per maand staat dat op tafel!”

Hoewel Coby al jaren een bekend gezicht is in de buurt en in buurthuis De Uithoek, krijgt ze nog vaak de vraag of ze er niet meer zou willen doen. Niet dat Coby te beroerd is haar handen uit de mouwen te steken, maar ze zou graag zien dat meer mensen mee zouden helpen het buurthuis toegankelijker te maken. “Voor iedereen. En dat kan eigenlijk zo makkelijk. Laten we eens beginnen met de boel meer open te gooien. Buurtbewoners moeten van buiten kunnen zien hoe gezellig het hier is. Er lopen tegenwoordig zo veel mensen hier langs op weg naar bijvoorbeeld de Ping Pong Club. Ook zij zouden moeten zien hoe leuk het hier is.”

Naast het eten op woensdagavond is Coby, die zelf op de Amsterdamsestraatweg woont, op maandag- en dinsdagochtend te vinden in het buurthuis, ze zorgt dan voor koffie en natuurlijk gezelligheid. Want dat is wat Coby wil terugbrengen. “Het moet weer gezellig worden in De Uithoek. Een buurthuis zoals een buurthuis bedoeld is.”

Ook eens genieten van Coby’s kookkunsten? Kom dan langs op woensdag in buurthuis De Uithoek of maak zelf een van haar gerechten, want vanaf deze editie gaan we Koken met Coby.

Tekst en Foto: Thijs-Jan Lanning