Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Drink en Eetlokaal De Straatweg: Een podium voor Utrechtse ondernemers

Home »  Geen categorie »  Drink en Eetlokaal De Straatweg: Een podium voor Utrechtse ondernemers

Drink en Eetlokaal De Straatweg: Een podium voor Utrechtse ondernemers

21 augustus, 2020

Rens en Jessica Hansen willen in februari 2021 Drink en Eetlokaal De Straatweg starten aan de Amsterdamsestraatweg. Een nieuwe horecalocatie (voorheen zat hier het wijkbureau Noordwest) waar de buurt van ’s ochtends 8u tot ’s avonds 23u terecht kan voor ontbijt, lunch, flexwerken, borrel en avondeten. Een plek waarin zo veel mogelijk een podium wordt gegeven aan Utrechtse ondernemers. Zo wordt De Straatweg het eerste café waar alleen maar Utrechtse bieren op de kaart staan.

Van Utrechtse bodem

De initiatiefnemers zijn trots op Utrecht en op hun wijk en laten dit terugkomen in het concept. Naast dat Drink en Eetlokaal De Straatweg het eerste café wordt waar alleen maar Utrechtse bieren worden geschonken, wordt er met nog veel meer lokale producten gewerkt. Denk aan een borrelplank van Familie van Rijk en de befaamde sneeuwballen van Bakkerij Boonzaaier uit Ondiep. Het café wordt ingericht door &Meer, ook gevestigd op de Amsterdamsestraatweg.

Ronald van de Streek van Brouwerij VandeStreek: “Erg gaaf dat Rens en Jessica ervoor kiezen om alleen maar bier dat gebrouwen is in Utrecht te gaan schenken. Dit is uniek voor onze stad en het zorgt voor een ongekend grote Utrechtse bierkaart, die precies de verscheidenheid van alle Utrechtse brouwers laat zien.”

Benieuwd naar het pand?

Aanstaande dinsdagavond (25 augustus) is er een online rondleiding voor iedereen die benieuwd is naar de plannen in het oude wijkbureau. Ook kan je daar al je vragen stellen in het aansluitende vragenuurtje. Via de Facebook-pagina kan je je aanmelden voor het evenement.

Februari 2021 open

De Straatweg wordt een plek voor Utrechters, door Utrechters. Niet alleen in de vorm dat lokale ondernemers een podium krijgen, maar ook dat de Utrechter zelf bij kan dragen aan de realisatie van de nieuwe horeca-hotspot. Voor een gedeelte van de investering zijn Rens en Jessica een crowdfundingcampagne gestart via CrowdAboutNow. Er is al meer dan 116.000,- opgehaald, maar om daadwerkelijk te kunnen starten is er minimaal 200.000,- nodig. Geïnteresseerden kunnen het plan bekijken of investeren via: www.destraatweg.nl