Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

‘Leuk om in verschillende steden aan te meren’

Home »  Geen categorie »  ‘Leuk om in verschillende steden aan te meren’

‘Leuk om in verschillende steden aan te meren’

13 september, 2019

Zomer in de haven…

WEERDSINGEL WZ – De mooie zomer van 2019 ligt al weer achter ons, maar in de haven op de Weerdsingel is het nog volop nazomer.  Iedere dag liggen er nog volop bootjes en is het er gezellig. Zeker wanneer de zon achter de wolken vandaan komt en de bemanningen zich naar het dek begeven. Onze verslaggeefster Debby was benieuwd wat deze watertoeristen naar Utrecht bracht en waar ze vandaan kwamen.

Door Debby Jacobs

John en Greetje Dekker uit Monnickendam

Waar komen jullie vandaan?

“Afgelopen weekend lagen wij een dagje op de Loosdrechtse plassen, alleen was dit niet helemaal ons ding en vonden het iets te druk en rumoerig voor ons doen. Vanuit daar zijn wij naar het centrum gevaren en hebben hier de boot aangelegd. We gaan zo de stad in en hier en daar wat plekken bezichtigen en daarna gezellig samen uit eten.”

Wat brengt jullie in Utrecht?

“We hebben speciaal een kleinere boot gekocht zodat we door de kleinere wateren, waaronder de grachten van Utrecht, konden varen. Dit vinden wij toch wel de mooiste routes en zo zie je de stad ook gelijk vanuit een ander oogpunt.”

Waar gaat de reis naar toe? 

“We blijven hier zo’n twee dagen en dan varen we weer verder via de Lek richting Culemborg, Wijk bij Duurstede, Rhenen, Wageningen, Arnhem en zo verder en dan eromheen via de IJssel met als eindpunt Zwolle. Vanuit daar varen we via de randmeren terug richting Monnickendam. Wij leggen overal zo’n een a twee dagen aan. Slapen en ontbijten, doen wij in onze Kajuit en overdag en in de avond slenteren wij lekker door de stad waar wij op dat moment zijn. Het is tenslotte vakantie!”

Frank en Claudia samen met hun dochter Katrin uit Harderwijk

Waar komen jullie vandaan?

“Wij zijn de afgelopen twee weken onderweg geweest richting de Biesbosch met onze boot genaamd ‘Grobi’. Vanuit daar gaat het nu terug richting de haven van Harderwijk.”

Wat brengt jullie in Utrecht?

“Nu zijn wij alleen op doortocht en zullen dus niet hier blijven. Op de heenweg richting de Biesbosch zijn wij wel op verschillende plekken gestopt waaronder Utrecht en vonden het een hele leuke ervaring om door de grachten van Utrecht te varen. Ook hebben wij onder andere op de heenweg bij de Loosdrechtse plassen aangemeerd. We zijn de hele vakantie overal een nachtje gebleven.”

Waar gaat de reis naar toe? 

“Op dit moment wachten wij tot de sluis opengaat en weer verder kunnen varen via de Vecht, Breukelen en zo verder naar Harderwijk. Onderweg maakt Claudia mooie foto’s met haar spiegelreflexcamera. We hoorden dat op de route via de Vecht een hoop mooie plekjes zijn om te bewonderen, dus onderweg stoppen wij waarschijnlijk nog wel even.”

Rino en Roy met papegaai Diva, katten Silkie en Sweety Darling en honden Tjango en Bonnie

Waar komen jullie vandaan?

“Wij komen uit Rotterdam en zijn gezellig met onze dieren vijf weken op vakantie met onze ‘Ark van Noach’. De laatste plaats waar we hebben aangemeerd was geloof ik ergens in Nieuwegein. Onze boot ‘Loire’ is een erfenis en is al zo’n 35 jaar in het bezit van onze familie. Toen wij de boot erfden hebben wij deze natuurlijk wat meer naar onze smaak geverfd en ingericht.”

Wat brengt jullie in Utrecht?

“Uiteraard vinden wij de stad mooi en natuurlijk zijn grachten. We hebben net even bij de Amsterdamsestraatweg boodschappen gedaan en zullen denk ik zo even de stad in gaan. Wij zijn echte stadsmensen dus vinden het leuk om in verschillende binnensteden aan te meren.”

Waar gaat de reis naar toe? 

“We weten het nog niet helemaal zeker, we zoeken telkens een leuk plekje uit om aan te meren en zien gaandeweg een beetje waar we heen gaan. We willen sowieso richting oud Zuilen. Andere plekken waar we zeker heen willen zijn Volendam, Almere en IJmuiden.”