Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Muziek, kunst en food tijdens Expeditie de Straatweg 2019

Home »  Geen categorie »  Muziek, kunst en food tijdens Expeditie de Straatweg 2019

Muziek, kunst en food tijdens Expeditie de Straatweg 2019

12 september, 2019

Steeds meer nieuwe ondernemingen, nieuwe horecaondernemers en nieuwe bewoners vinden er hun weg. De Amsterdamsestraatweg bruist. Met de derde editie van Expeditie de Straatweg wil ondernemersvereniging #ASW030 op 14 en 15 september laten zien dat er veel te beleven valt op de ASW. Dit jaar staat het evenement in teken van Jazz, Kunst & Culinair.

Lokale ondernemers en organisaties zijn weer te vinden op de markt op De Pantage

Muziek

Net als een jazznummer waar ieder instrument zijn eigen solo in heeft, en de muzikanten allen als individu hun eigen ding doen, maar toch tot één geheel komen. Zo beweegt ook de Amsterdamsestraatweg. De geveltjes, de ondernemers en bezoekers maken samen de sfeer. Op zondag 15 september zijn er bij het podium op De Plantage diverse verrassende muzikale optredens van onder meer Mango Music, The Brand new Oldtimers en slotact BB Bootleg. Geheel volgens de traditie ontbreekt de Abcouder Drumband niet. Dit jaar kunnen bezoeker zelf meedoen met een knallend optreden van de groep.

Abcouder Drumband geeft ook dit jaar weer knallend acte de presence

Kunst

Op zaterdag staat de straat in het teken van Kunstroute de Straatweg. Een aantal van de kunstenaars die hieraan meedoen, zijn op zondag ook aanwezig tijdens de markt op de Plantage waar zij van 10.00 tot 18.00 uur hun kunstwerken kunnen verkopen. Daarnaast zijn op deze markt ‘straatmakers’ te vinden zoals de ondernemers van de ASW ook wel bekend staan. Voor kinderen komen “Professor Plof en S. Limmerik” weer proefjes doen en staat er een leuke zweefmolen. Ook aan lekker en divers eten is gedacht. Diverse foodtrucks en Piaggio’s zijn aanwezig waarmee bezoekers ook de diverse culturen van de Straatweg kunnen proeven.

Vermaak voor groot en klein

De straat leeft

Voorzitter Arvid Dam, van de ondernemersvereniging #ASW030 kijkt uit naar de Expeditie. “Uit voorgaande jaren hebben we geleerd dat het heel leuk is om echt die ontdekkingsreis aan de Amsterdamsestraatweg aan te gaan. Eens te onthaasten en te zien wat de straat nog meer biedt dan de adressen waar “we” snel even langs gaan.” Dit jaar is er een mooi kunstproject ontstaan met lokale kunstenaars die we hebben weten te koppelen aan de ondernemers. De straat staat er beter voor dan ooit en met de herinrichting en nog meer nieuwe ondernemers en nieuwbouwprojecten wordt het alleen maar leuker. En dat is een hele kunst!

Bestuur en medewerkers #ASW030

Foto’s: fem fotoshop