Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Buurthuis en welzijn vernieuwd in Ondiep en Pijlsweerd

Home »  Geen categorie »  Buurthuis en welzijn vernieuwd in Ondiep en Pijlsweerd

Buurthuis en welzijn vernieuwd in Ondiep en Pijlsweerd

27 september, 2019

Buurthuis De Speler heeft na een verbouwing de deuren geopend op de begane grond. Hiermee ging een grote wens van buurtbewoners in vervulling. Daarnaast is de sociaal makel-organisatie die ook vanuit De Speler opereert, overgegaan naar DOCK Utrecht.

Overname

DOCK is een betrokken sociaalwerk-organisatie met als motto: de kracht van wij samen. Met de overname van alle uitvoerende medewerkers is begin dit jaar het werk overgenomen van M’ekaar. Medewerkers Liesbeth Meijns, Tamara Erkelens en Rob Steinebach, zijn gebleven. Zij gaan graag door met de ontwikkeling van Ondiep en Pijlsweerd. U kunt bij hen aangeven wat goed zou kunnen zijn voor u en voor de wijken Ondiep en Pijlsweerd. 

Sandra

DOCK-medewerkers luisteren en bieden ondersteuning. Er zijn volop mogelijkheden, vertelt Sandra van de Laar, manager van de wijk Noordwest. “Bewoners kunnen hun talenten ontwikkelen, kansen benutten en het zou geweldig zijn als men het net iets beter krijgt.”

Liesbeth

“Buurthuis De Speler richt zich op jong en oud”, vertelt Liesbeth. “In de prachtige vernieuwde huiskamer kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten. Op maandag en donderdag kan voor een klein bedrag iedereen aanschuiven bij de lunch, op woensdagmiddag wordt er gekaart en zijn er beweeggroepen. Ook zangkoren oefenen hier en zwangere vrouwen kunnen meedoen aan zwangerschaps-yoga. Geregeld zijn er activiteiten voor kinderen.”

Tamara

Ouderen wonen steeds langer op zichzelf en de dagen zijn soms wel erg lang. Tamara: “Het project Samen Utrecht maakt het mogelijk voor ouderen om in contact te komen met buurtbewoners die hen kunnen helpen, zodat ze langer zelfstandig kunnen wonen. Met beperkte middelen koppel ik mensen, waardoor het voor dat moment net iets aangenamer is en het gevoel van alleen zijn even er niet is.” 

De intensieve samenwerking met de huisartsen wordt doorontwikkeld. Zij kunnen mensen op een (welzijns)recept doorverwijzen naar Tamara. “Samen maken we een afspraak om kennis te maken met verschillende activiteiten. Op deze manier gingen bewoners al wandelen of werden ze deelnemer aan een eetgroepje of een creatieve activiteit. Ook met het buurtteam is een intensief contact, waardoor cliënten ook zijn aangesloten bij activiteiten.”

Rob

Sloop, nieuwbouw en renovatie heeft Ondiep en Pijlsweerd veranderd. Beide buurten zijn nog niet af. Rob Steinebach is al vele jaren een bekend gezicht bij tal van initiatieven. Hij ziet graag nog een aantal ontwikkelingen opgepakt worden, zoals het verduurzamen van woningen en het plaatsen van zonnepanelen. Genoeg daken om vol te leggen met zonnepanelen. Mitros is positief en heeft aan de bewonerswerkgroep De Stemvork Ondiep aangeven om de belangstelling te inventariseren.

Voor meer informatie of deelnemen aan activiteiten kunt u contact opnemen met Tamara 0639563944 of Liesbeth 0624983453. En natuurlijk is iedereen welkom om  de vernieuwde Speler te bekijken.