Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Ook ouderen in het zonnetje gezet op Dierendag

Home »  Geen categorie »  Ook ouderen in het zonnetje gezet op Dierendag

Ook ouderen in het zonnetje gezet op Dierendag

4 oktober, 2019

Dit jaar vallen zowel Dierendag als Nationale Ouderendag op 4 oktober. Dus hebben kleuters van de Rietendakschool in Ondiep de bewoners van kleinschalig wonen locatie Careyn Geuzeveld bezocht, een huis voor ouderen met dementie. De kleuters zijn met kwast, verf en een schildersezel de ouderen gaan portretteren. Natuurlijk was er ondertussen tijd voor een praatje en reflectie want ook de ouderen mochten de kleuters schilderen.

De bewoners moeten nog even geduld hebben met het in ontvangst nemen van hun portret. Het werk dat tot stand is gekomen wordt namelijk eerst geëxposeerd in Buurthuis de Speler, zodat bewoners uit de wijk Ondiep, ouders en familie de gelegenheid hebben om het werk te bezichtingen. De expositie is nog te zien tot vrijdag 1 november 2019.

Het initiatief is tot stand gekomen met de samenwerking van de nieuw aangestelde combinatiefunctionaris Noordwest van ZIMIHC, Tjarda van Vugt, de Rietendakschool in Ondiep, Careyn Geuzeveste en DOCK (buurthuis de Speler).

‘ZIMIHC wil in de toekomst meer van dit soort projecten opzetten in Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd. Waarbij school en wijk in verbinding worden gebracht middels cultuureducatie. Met partners als basisscholen, DOCK, kunstaanbieders, andere instellingen maar ook wijkbewoners. Kortom, iedereen die zijn wijk een warm hart toedraagt en in is voor samenwerking, ontmoeting en kunst!’ Aldus de nieuwe combinatiefuntionaris van ZIMIHC.

De expositie is gratis toegankelijk.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00 – 16.00 uur