Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Dit weekend kamperen in het Noordsepark

Home »  Geen categorie »  Dit weekend kamperen in het Noordsepark

Dit weekend kamperen in het Noordsepark

6 juli, 2023

NOORDSEPARK – Van 7 tot en met 9 juli wordt er weer gekampeerd in het Noordsepark. Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Drie dagen lang wordt het park omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is de Buurtcamping een inclusieve ontmoetingsplek voor iedereen.

Net zoals op een normale camping ben je op de Buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk. Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en even tandpasta lenen van de buurvrouw.Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen. 

Een deel van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima. Zo wordt ervoor gezorgd dat iedereen kan genieten van de Buurtcamping. Maarten Hupkes, directeur van De Buurt over aankomend camping seizoen: ‘Met de Buurtcamping verbinden we allerlei soorten mensen met elkaar. En dat is belangrijk, want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven te vragen’. ‘Juist in deze tijd, vervolgt Hupkes, waarin we zo makkelijk langs elkaar heen leven. Hier leveren wij met de Buurtcamping op een laagdrempelige manier een grote bijdrage aan’. 

Er is veel te doen bij de verschillende campings in Utrecht (naast het Noordsepark ook in het Griftpark, Park de Gagel, Park de Koppel en Majellapark). Denk aan een weggeefmarkt op de zaterdag bij Buurtcamping Noordsepark en kunnen mensen regelmatig genieten van (live) muziek. Ook wordt de barbecue aangestoken en achteraf is het nagenieten bij de vuurkorf. Kaartjes voor de verschillende campings kun je nog kopen via: https://debuurtcamping.nl/campings/?search=utrecht