Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Noordse Park trots als Zusterpark van Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug

Home »  Geen categorie »  Noordse Park trots als Zusterpark van Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug

Noordse Park trots als Zusterpark van Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug

23 juni, 2023

Wist je dat… Het Noordse Park in Pijlsweerd is als zusterpark verbonden met Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het park in Utrecht Noordwest is daarmee symbolisch ook een klein stukje Nationaal Park in de stad geworden.

Het park biedt de ruimte om te ontspannen in de prachtige natuur. De natuur staat echter ook onder druk. De verbintenis tussen de Zusterparken en Nationaal Park is dan ook wederkerig. Het is belangrijk dat ook in ons stedelijk gebied, dichtbij huis, er meer groen ontstaat en dat mensen uit het stedelijk gebied opkomen voor behoud van dit gebied. 

Zusterpark Noordse Park is een actieve beweging van groene vrijwilligers. Zo ruimt een aantal bewoners regelmatig zwerfvuil op, verbeteren ze onveilige plekken en organiseren ze samen met andere partijen allerlei activiteiten waardoor de buurt elkaar kan ontmoeten in het groen. Naast de moestuin, natuurspeeltuin, hondenuitlaatplek en sportveld, beheren de buurtvergroeners het ZaailingenPocketPark*. In dit stukje van het park kijken ze welk groen er uit zichzelf opkomt en wil groeien, pas daarna bepalen ze of ze willen bijsturen en welke nieuwe natuur ze ruimte willen geven.

Bekijk hier een filmpje over parkmakers Hans van Lunteren en Robbert van Vliet die door Pijlsweerd struinen