Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

De bieb komt naar je toe deze zomer

Home »  Geen categorie »  De bieb komt naar je toe deze zomer

De bieb komt naar je toe deze zomer

3 juli, 2021

De bieb is buiten deze zomer en komt naar je toe met de mooiste verhalen. De biebfiets toert rond door Utrecht langs parken, speeltuinen en pleinen. Bekijk ter plekke het menu en kies het verhaal dat jij graag wil horen. Voor jong en oud. Er zijn ook speciale voorlezers als burgemeester Sharon Dijksma, Ingmar Heytze, nijntje of Mees Kees. Kom ook verhaal halen.

Biebfiets in parken, speeltuinen en pleinen

Bibliotheek Utrecht trekt erop uit deze zomer. Zes weken lang, van zaterdag 17 juli tot en met zondag 29 augustus, gaat de bieb naar buiten. Op toer door Utrecht met een speciale biebfiets. Om voor te lezen in parken, speeltuinen en op pleinen. Je kunt de biebfiets tegenkomen bij stadsboerderij Gagelsteede, het Moskeeplein, Molen de Ster, Speeltuin Anansi, Fort Luna, Berlijnplein, het Wilhelminapark, AZC Joseph Haydnlaan, Roberto’s ijssalon, Amelisweerd. Of op een andere verrassende plek. Je vindt alle locaties op bibliotheekutrecht.nl/zomer.

Kies je verhaal

Op het menu in de biebfiets staan griezelverhalen, stadspoëzie, romantische verhalen of verhalen om te lachen. Voor jong én oud. Je kiest ter plekke welk verhaal de bibliotheekmedewerker gaat voorlezen. Regelmatig is er ook een speciale voorlezer, zoals burgemeester Sharon Dijksma en acteurs Leendert de Ridder (Mees Kees), Marianne van Houten (nijntje) en Edo Brunner. Ook dichter Ingmar Heytze en bibliotheekdirecteur Deirdre Carasso komen voorlezen.
Kijk voor meer informatie op bibliotheekutrecht.nl/zomer.  

Reizend Lab

Ook het Reizend Lab van de bieb trekt naar buiten deze zomer, naar de speeltuin toe. Kom robotjes programmeren, tekenen met een 3D-pen of je eigen stop-motionfilm maken. Bij het Reizend Lab kun je het allemaal uitproberen. Je hoeft je vooraf niet op te geven. Je vindt het Reizend Lab deze zomer in speeltuin De Kameleon, Anansi, Gagelsteede, Fort Luna en in Brede School Het Zand. Gratis toegankelijk, voor 7-12 jaar.
Kijk op bibliotheekutrecht.nl/laboratorium voor alle locaties en tijdstippen.

Zomeractie

Van 12 juli tot en met 29 augustus biedt Bibliotheek Utrecht een voordelig abonnement aan: een jaar lang onbeperkt lenen voor €30 in plaats van €55.

En voor wie af en toe een boek wil lenen, à €2 per keer, is er de NUpas.
Kijk voor alle informatie op bibliotheekutrecht.nl/abonnementen.

Zomeropeningstijden

Van maandag 19 juli t/m zondag 29 augustus geldt het zomerrooster met aangepaste openingstijden. Kijk op de website van Bibliotheek Utrecht voor de actuele tijden in jouw vestiging.

Let op: Bibliotheek Vleuterweide is gesloten van 28 juli t/m 8 augustus vanwege een verbouwing. In die periode kun je terecht bij de vestigingen Leidsche Rijn Centrum, Vleuten en de Meern.