Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Kinderraad Noordwest schudt de wijk wakker: ‘Hé, wat doe je nou?’

Home »  Geen categorie »  Kinderraad Noordwest schudt de wijk wakker: ‘Hé, wat doe je nou?’

Kinderraad Noordwest schudt de wijk wakker: ‘Hé, wat doe je nou?’

6 juli, 2021

NOORDWEST- Ongewild aangesproken worden, milieuvervuiling, pesten… dit zijn onderwerpen die de Kinderraad van Utrecht Noordwest bespreekbaar wil maken. Daarom hebben ze stripverhalen getekend om zo hun ervaringen met de wijk te delen.

Wat zien kinderen in hun wijk, waar dromen zij van, wat irriteert hen en wat zouden zij willen veranderen? Deze vragen stonden centraal bij de start van de Kinderraad Noordwest in maart van dit jaar. De deelnemers uit groep 6 & 7 bleken vol verhalen over dat wat zij zien en beleven in de wijk: ongewild aangesproken worden, milieuvervuiling, pesten… niet de minste onderwerpen. Daar moeten we wat mee! Want de Kinderraad zet zich in voor een fijne en veilige wijk. De jonge raadsleden hebben daarom besloten hun verhalen weer te geven in de vorm van striptekeningen, gebundeld in een stripboek en op een poster met de titel ‘Hé, wat doe je nou?’.  Ze hebben zelf stappen ondernomen zoals het verzamelen van verhalen, tekenlessen volgen van een echte kunstenaar en videobellen met het wijkbureau om een aanvraag te doen uit het initiatievenfonds.

Op 28 juni kwam de Kinderraad bij elkaar voor de feestelijke boeklancering. De kinderen kregen de eerste exemplaren van het stripboek en de poster overhandigd, waarna ze in de wijk kunnen worden verspreid. Een actie om trots op te zijn!

Benieuwd naar de strips? Je kunt ze vinden door heel Pijlsweerd, Ondiep en Zuilen: op scholen, beheerde speeltuinen, in buurtcentra en zelfs in de wachtkamer van de huisarts.

Meer informatie over de Kinderraad Noordwest en de actie: Aster Blaauboer, sociaal makelaar DOCK via ablaauboer@dock.nl of Elsemiek Homminga, talentcoördinator Brede School NW via e.homminga@pcouwillibrord.nl