Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Corona-loket geopend voor ondernemers ASW

Home »  Geen categorie »  Corona-loket geopend voor ondernemers ASW

Corona-loket geopend voor ondernemers ASW

1 februari, 2021

De overheid heeft meerdere regelingen om ondernemers te ondersteunen in coronatijd. Maar welke regeling voor jou van toepassing is, is niet voor iedereen duidelijk. Sterker nog: veel ondernemers zien door de bomen het bos niet meer. Om daar iets aan te doen, is een coronaloket voor ondernemers van de Amsterdamsestraatweg geopend.

Veel verschillende regelingen

Je hebt de Tozo, NOW, TVL en TONK… “Het is soms best ingewikkeld en veel allemaal”, zegt Harro Trouwborst van ondernemersvereniging #ASW030. “Als ondernemer ben je goed in ondernemen. Het is niet voor iedereen even makkelijk om uit te vinden waar je recht op hebt. Online kun je veel informatie vinden, maar ook dat is niet voor iedereen even makkelijk. Daarom wilden we graag een loket openen voor én door ondernemers van de Amsterdamsestraatweg.”

Hulp bij aanvragen coronahulp

Het initiatief is een samenwerking tussen gemeente Utrecht en ondernemersvereniging #ASW030. Bij het loket zit elke woensdag een medewerker van de gemeente en een bestuurslid van #ASW030. “Zo bundelen we onze kennis en kracht”, aldus Trouwborst. “Ondernemers kunnen bij ons terecht met vragen over regelingen en waar ze recht op hebben en we kunnen ze ook gelijk helpen een regeling digitaal aan te vragen.”

Zware tijden voor ondernemers
Wethouder Klaas Verschuure (Economische Zaken en wijkwethouder Noordwest): “We hopen dat ondernemers snel en gemakkelijk de weg zullen vinden naar dit loket. We weten dat het zware tijden zijn voor veel ondernemers. Soms hebben ze de behoefte om letterlijk om tafel te zitten om over zaken door te spreken.”

Elke woensdagochtend open

Ondernemers van de Amsterdamsestraatweg zijn ieder woensdagochtend tussen 9 en 12 welkom in Bedrijfsverzamelgebouw Lumax, Ondiep Zuidzijde 6 3551 BW Utrecht. Ondernemers kunnen ook bellen met de gemeente via telefoonnummer 14 030. De gemeente is telefonisch van maandag tot en met vrijdag bereikbaar.