Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Burgemeester Dijksma bezoekt lingeriewinkel SuperBra op de Straatweg

Home »  Geen categorie »  Burgemeester Dijksma bezoekt lingeriewinkel SuperBra op de Straatweg

Burgemeester Dijksma bezoekt lingeriewinkel SuperBra op de Straatweg

3 februari, 2021

Lingeriewinkel SuperBra heeft afgelopen week bezoek gehad van de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma. SuperBra-oprichter Floor van de Pavert sprak met Dijksma over hoe zij en haar team getroffen zijn door de coronacrisis. De Utrechtse winkel van SuperBra aan de Amsterdamsestraatweg opende vlak voor de eerste lockdown. Daardoor kan ze geen beroep doen op steunmaatregelen terwijl ze wel omzet misloopt.

De financiële klap, de dreiging van avondklokrellen aan de Amsterdamsestraatweg, thuiswerken met een rondkruipende baby. Er ligt een hoop op het bord van onderneemster Van de Pavert. “Ik weiger bij de pakken neer te zitten en focus erop te gaan knallen als we weer open mogen. De vestiging in Rotterdam is ook dicht, maar de webshop draait gelukkig wel door”, aldus de oprichtster van SuperBra die vrouwen afraadt om in de webshop een BH te bestellen als ze nog niet offline langs zijn geweest. “Er is veel vraag naar een digitaal maatadvies, maar dit is natuurlijk anders dan advies leveren in het pashokje.”

Incognito brafitting

De Utrechtse winkel heeft geen omzet gedraaid in 2019 en krijgt daarom geen overheidssteun. De aangekondigde regelingen voor starters hebben betrekking op bedrijven die in 2020 zijn gestart. Omdat de Utrechtse winkel zich in december 2019 bij de Kamer van Koophandel heeft ingeschreven, valt SuperBra ook hierbuiten. Van de negen oproepkrachten in de Utrechtse winkel van SuperBra mogen er twee gedeeltelijk doorwerken en de rest zit thuis zonder werk en of inkomen. “De hele situatie is heel zuur”, zegt Van de Pavert. “Het is mooi om te zien dat de burgemeester zich het lot van ondernemers aantrekt. Ze toonde zich erg betrokken en vroeg met oprechte interesse naar mijn situatie. En ze zei dat ze ook graag een keertje incognito voor een brafitting wilde komen. Geweldig toch!”