Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Boomspiegelfeest Utrecht groot succes 

Home »  Geen categorie »  Boomspiegelfeest Utrecht groot succes 

Boomspiegelfeest Utrecht groot succes 

10 oktober, 2023

Zaterdag 7 oktober werd het jaarlijkse Boomspiegelfeest opnieuw gevierd in Utrecht. Maar liefst 500 Utrechters gingen met behulp van de gratis planten-startpakketten die men kon ophalen bij de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk aan de slag met het vergroenen van hun geadopteerde boomspiegel. 

Wethouder Susanne Schilderman (openbare ruimte) hielp zaterdagochtend mee op Stadsboerderij Steede Hoge Woerd met het uitdelen van de planten-startpakketten: ”’Fantastisch dat buurtbewoners zich inzetten voor een groene en mooie omgeving. Ook dit jaar zijn veel bewoners in actie gekomen om een boomspiegel in zelfbeheer te nemen. Het is goed te zien dat zij zich samen inzetten voor groen in de wijk, want groen in de wijk past bij een stad van de toekomst.

Iedere Utrechter die tussen 4 september en 4 oktober via de website van Utrecht Natuurlijk een boomspiegel adopteerde, kon op 7 oktober een gratis planten-startpakket ophalen. Bij het ophalen van de planten werd door veel Utrechters enthousiast gereageerd. Sommige buurtbewoners gingen zelfs met de hele straat aan de slag om hun boomspiegels te vergroenen. 

Het Boomspiegelfeest in Utrecht is een samenwerking tussen Guerrilla Gardeners en Utrecht Natuurlijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht. Ook Stichting Steenbreek is partner van het Boomspiegelfeest.