Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Voor tien euro met de U-pas naar de Efteling

Home »  Geen categorie »  Voor tien euro met de U-pas naar de Efteling

Voor tien euro met de U-pas naar de Efteling

5 april, 2018

Een sprookjesachtig avontuur voor ‘de kleine portemonnee’

Utrecht, 4 april 2018 – Door een samenwerking tussen U-pas, de Efteling en Brabant Expres kunnen U-pashouders binnenkort met hun (klein)kinderen door het Sprookjesbos wandelen, wegdromen in de Droomvlucht en vaart maken in Joris & de Draak. Voor een bedrag van tien euro per persoon is dit hét ultieme gezinsuitje van 2018 voor personen en gezinnen met een kleine portemonnee.

Op 2, 4 en 19 mei en op 9 juni worden er vier dagtochten naar het bekendste sprookjesachtige attractiepark van Nederland georganiseerd. Pashouders kunnen zich voor slechts tien euro per persoon opgeven voor deze vrolijke activiteit waarbij zij maar liefst 39 euro korting per persoon ontvangen en het restbedrag met hun U-pas tegoed kunnen betalen.

“De U-pas is speciaal bedoeld voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Met de U-pas kunnen gezinsleden meedoen aan sportieve en culturele activiteiten, krijgen zij korting op producten en bij toeristische attracties en zijn er bijdragen voor de kinderen”, zegt Erik Reitsma van het U-pasbureau. “Nieuw in het aanbod van onze activiteiten is dit uitje naar de Efteling, inclusief een georganiseerde busreis vanuit Utrecht. We verwachten een stormloop op de beschikbare kaarten naar Kaatsheuvel. Bij doorslaand succes kunnen we kijken naar de mogelijkheden voor volgend jaar en wellicht uitbreiden.”

Tineke Schouten, sinds dit jaar ambassadrice van de U-pas, sluit zich aan bij de woorden van Reitsma. “Niet iedereen kan het zich veroorloven om met een gezin van twee tot vier kinderen naar de Efteling te gaan. Voordat je er met de auto of met het OV bent, je de toegang hebt betaald en er mogelijk nog op locatie iets wordt geconsumeerd, kan dit aardig oplopen. We kennen allemaal de Efteling en de verhalen van mensen die er zijn geweest. Dat het nu mogelijk wordt gemaakt voor een bedrag van tien euro per persoon, is werkelijk waanzinnig leuk. Ik wens iedereen een fijne dag in Kaatsheuvel!”

Op deze Efteling-dagen stappen deelnemers om 09.00 uur op bij een van de vier opstapplaatsen: winkelcentrum Overvecht, NS-station Lunetten, Stadion Galgenwaard of P&R Westraven. Daar worden zij dezelfde dag om 19.00 uur weer afgezet. Op www.u-pas.nlkunnen mensen zich voor een dagje naar de Efteling opgeven.