Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Oude Tijden

Home »  Geen categorie »  Oude Tijden

Oude Tijden

30 maart, 2018

Ooit voltrok zich in Pijlsweerd een klein wondertje: huizen maakten plaats voor groen. Kom daar tegenwoordig eens om! Overal waar gebouwd kan worden, wordt nu ook gebouwd want wonen in de stad is booming.

Op deze foto uit 1984 van Het Utrechts Archief zie je het pand van het Paraat-supermarktje, dat stond op de punt van het huidige Bethlehempark aan de kant van de Amsterdamsestraatweg. Alle woningen erachter, in de driehoek tussen de tussen de Tiendstraat (links), de Kerkweg en de Bethlehemweg (rechts), maakten in de tweede helft van de jaren negentig plaats voor het Bethlehempark en de buurt was een mooi stukje groen rijker.

Nu maar hopen dat de nieuwe gemeenteraad, die aantreedt na de verkiezingen in maart, besluit dat het tijdelijke Daalsepark, een stukje verderop bij de Daalsetunnel, park mag blijven en niet de zoveelste nieuwbouwlocatie wordt. De buurt kan immers ook nu nog echt wel wat meer groen gebruiken.

Voor de kenners van de buurt: weet u hoe het nog niet genoemde straatje heette dat tussen de Bethlehemweg en de Kerkweg liep, totdat de bebouwing plaatsmaakte voor het Bethlehempark?

Juist: de Sluisstraat