Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Verkiezingsdebat #ASW030

Home »  Geen categorie »  Verkiezingsdebat #ASW030

Verkiezingsdebat #ASW030

4 februari, 2022

Utrecht 2040, ook voor ondernemers?

Op 28 februari organiseert #ASW030 in Het Huis een verkiezingsdebat onder de titel Debat Ondernemend Utrecht. Aan het debat doen veertien politieke partijen mee en het gesprek wordt geleid door Karin Bloemen. De ondernemersvereniging van de Amsterdamsestraatweg wil hiermee de stem van de ondernemer laten horen en van de lokale politiek te weten komen ‘ambities’ het voor Utrechtse ondernemers in petto heeft.

Van 14 t/m 16 maart mag er weer gestemd worden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Welke partijen gaan de komende vier jaar de coalitie bepalen en daarmee het beleid? Inmiddels draaien de campagnes al flink en verschijnen de verkiezingsprogramma’s. Uiteraard vol met mooie leuzen als ‘De ambitieuze stad’, ‘Een stad op mensenmaat’ en ‘De stad weer voor iedereen’. ASW030 vraagt zich af welke kansen de nieuwe gemeenteraad ziet voor ondernemers, werkgelegenheid en bereikbaarheid?

Welke ambities heeft de Utrechtse Politiek voor hen in petto? Uitdagingen zijn er genoeg voor de ondernemers, onderwerpen als leegstand, ondermijning, (aanstaande) herinrichtingen, maar ook herstel na de coronapandemie zijn onderwerpen waar de ondernemers dagelijks mee bezig zijn. 

Voorzitter Arvid Dam van #ASW030 vertelt: “Elk gebied heeft eigen uitdagingen voor ondernemers, maar er zijn ook zaken die in alle gebieden hetzelfde zijn en waar ondernemers de handen voor in één kunnen slaan. Dat doen we met dit debat. De stem van de ondernemer laten horen. Gemeenschappelijke zorgen uitspreken maar ook zeker de verbinding en kansen met elkaar zoeken.”

De avond wordt geleid door zangeres Karin Bloemen, die er naar uit ziet om samen te debatteren over de toekomst van de ondernemers in Utrecht. Karin zal zeker de regie strak in handen houden, maar ook ruimte bieden voor wat vrolijkheid. Wilt u als Utrechtse ondernemer het debat bijwonen? Stuur dan even een bericht aan info@asw030.nl