Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Utrecht helpt inwoners met isolatiemaatregelen

Home »  Geen categorie »  Utrecht helpt inwoners met isolatiemaatregelen

Utrecht helpt inwoners met isolatiemaatregelen

6 december, 2023

De gemeente Utrecht is een speciale actie gestart om inwoners te helpen hun energiekosten te verlagen. Tijdens deze actie kunnen eigenaren van woningen die slecht geïsoleerd zijn, een subsidie van 750 euro aanvragen om hun huis beter te isoleren. Utrecht is een van de eerste gemeenten die bewoners op deze manier ondersteunt.

De subsidie is bedoeld voor slecht geïsoleerde woningen met een WOZ-waarde onder de 488.000 Euro. Slecht geïsoleerde woningen zijn woningen met een slecht energielabel (label D, E, F en G) of woningen die nog minstens twee isolatiemaatregelen nodig hebben. Inwoners kunnen via het energieloket van de gemeente Utrecht (jouwhuisslimmer.nl/utrecht) controleren of hun huis in aanmerking komt voor deze subsidie. Ook bewoners die met hun buren of straat gelijktijdig maatregelen willen nemen, komen in aanmerking voor de 750 euro.

Gemeentelijke inkoopactie

Naast de subsidie van 750 euro op isolatiemaatregelen, biedt de gemeente Utrecht ook andere vormen van ondersteuning zoals het gezamelijk inkopen van allerlei energiebesparende maatregelen, zoals isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Aan deze actie kan iedereen meedoen. Op deze manier kunnen inwoners eenvoudig en snel stappen zetten om hun huis energiezuiniger te maken. Ook meedoen met de inkoopactie of de €750,- subsidie aanvragen? Kijk op het energieloket van de gemeente: jouwhuisslimmer.nl/utrecht