Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Chocoladeletters voor het goede doel

Home »  Geen categorie »  Chocoladeletters voor het goede doel

Chocoladeletters voor het goede doel

6 december, 2023

De Stichting Leergeld Utrecht ontving 2000 euro van Soroptimistclub Utrecht, opgehaald met de chocoladeletter-actie die het netwerk van vrouwelijke professionals jaarlijks organiseert. De opbrengst van duizend verkochte letters werd uitgereikt door ‘Sor’ en Noordwester Emelie van den Biesen aan Hester Assen, coördinator bij de stichting.

“Deze jaarlijkse actie is een mooi moment om én mensen te verblijden met een heerlijke chocoladeletter én om met elkaar de handen uit de mouwen te steken voor een goed doel”, aldus Emelie die lid is van Soroptimistclub Utrecht, netwerk van vrouwelijke professionals die hun kennis en vaardigheden inzetten om dichtbij en wereldwijd de rechten van vrouwen en meisjes te bevorderen en hun positie te verbeteren.

Stichting Leergeld Utrecht geeft ondersteuning aan gezinnen, zodat de kinderen kunnen meedoen aan school-, sport- en cultuuractiviteiten. De opbrengst van de chocoladeletteractie zal worden besteed aan zwemles, huiswerkbegeleiding en de schoolspullenpas. Mede Noordwester en tevens raadslid Hester is blij met de bijdrage: “We bereiken steeds meer gezinnen. Daarom is het steeds meer van belang dat we nieuwe fondsen werven. Daarnaast zijn er ook meer vrijwilligers nodig.” Wil je meehelpen of meer informatie? Kijk op leergeldutrecht.nl