Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Symposium: ‘Vrouwen van nu – dromen en dilemma’s van alle tijden

Home »  Geen categorie »  Symposium: ‘Vrouwen van nu – dromen en dilemma’s van alle tijden

Symposium: ‘Vrouwen van nu – dromen en dilemma’s van alle tijden

27 oktober, 2021

Op zaterdag 13 november 2021 vindt in Het Huis Utrecht een symposium plaats met als thema: ‘Vrouwen van nu – dromen en dilemma’s van alle tijden’. Hoofdspreker theoloog en schrijver Claartje Kruiff vertelt over moed en veerkracht in een kwetsbare wereld. Columnist en sociaal psycholoog Beatrijs Ritsema beantwoordt bezoekersvragen over moderne sociale dilemma’s en Caro van Roon geeft een workshop ‘Bluffen voor vrouwen’.

Journalist Barbara van Beukering en journalist en feminist Milou Deelen zijn niet alleen moeder en dochter, maar ook bij de actief in het publieke debat. Voor het eerst gaan zij samen voor publiek in gesprek over thema’s als vrouwelijk activisme, emancipatie en hoe hun generaties hierin verschillen of juist overeenkomen. Tot slot zal prof. dr. Joke van Saane het panel leiden waarin vier generaties vrouwen bespreken hoe dromen en dilemma’s samengaan met de zoektocht naar een goed en zinvol leven en welke generatieverschillen hierbij een rol spelen.

Het symposium wordt georganiseerd ter ere van het 100-jarig bestaan van het Illuster Meisjesdispuut I.O.V.E. van de Utrechtse studentenvereniging S.S.R.-N.U. Het is een open evenement; iedereen is welkom! Locatie: Het Huis Utrecht | Tijden: 13.00 – 17.00 uur | Meer info en kaartverkoop via: www.iove.nl/aanmelden