Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Circus en friet voor Utrechtse mantelzorgers op zondag 31 oktober

Home »  Geen categorie »  Circus en friet voor Utrechtse mantelzorgers op zondag 31 oktober

Circus en friet voor Utrechtse mantelzorgers op zondag 31 oktober

26 oktober, 2021

Op 10 november is het weer de Dag van de Mantelzorg. Mensen die het hele jaar door voor een dierbare zorgen worden dan zélf een keertje in de watten gelegd. In Utrecht wordt deze dag dit jaar om logistieke redenen voor een keer georganiseerd op zondag 31 oktober.

We ontvangen Utrechtse mantelzorgers die dag met een hapje en een drankje in Park Transwijk in een grote circustent. Hier gaan ze genieten van een magische circusvoorstelling. Na afloop is er voor iedereen een puntzak met friet en een drankje. Om te zorgen dat zoveel mogelijk mantelzorgers kunnen genieten van een vrolijk uitstapje wordt de voorstelling twee keer gegeven: om 11.00 uur en om 13.30 uur. In totaal is er plek voor 420 mensen die zich van te voren hebben aangemeld.

Mantelzorgers staan dag in dag uit klaar voor een naaste. Dat doen ze uit liefde of omdat er een vanzelfsprekende band is. Vaak is dat fijn, maar het kan ook zwaar zijn. Daarom organiseert het Steunpunt Mantelzorg Utrecht ieder jaar op de Dag van de Mantelzorg een activiteit of uitstapje. Daarbij draait het nu eens even helemaal alleen om de mantelzorgers. Ze worden gezien, gehoord, gewaardeerd én verwend. Veel Utrechtse mantelzorgers kijken ieder jaar weer uit naar het uitstapje. ‘Het is zó fijn om er even helemaal uit te zijn.’