Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Sportpark vernoemd naar Wesley Sneijder

Home »  Geen categorie »  Sportpark vernoemd naar Wesley Sneijder

Sportpark vernoemd naar Wesley Sneijder

11 januari, 2019

Het Sportpark Thorbeckepark in Ondiep krijgt een nieuwe naam: Sportpark Wesley Sneijder. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit dinsdag laten weten aan de Wijkraad Noordwest, die het initiatief nam voor deze vernoeming naar de uit Utrecht afkomstige topvoetballer. Het sportpark is de thuisbasis van voetbalclub DHSC. De fusieclub ontstond uit onder meer DOS, de club waar Sneijder z’n loopbaan begon.

“Hoewel ik al een tijdje in het buitenland woon en werk, is mijn hart altijd rood-wit van de stad Utrecht gebleven”, reageert Sneijder. “Ik ben er daarom heel trots op dat er in ‘mijn’ Ondiep een sportcomplex naar mij wordt vernoemd. Dat het een idee is van een groep betrokken buurtbewoners, maakt het voor mij nog meer bijzonder. Ik hoop hiermee heel veel mensen – vooral kinderen en jongeren – te stimuleren om te gaan sporten.”

Wijkraadvoorzitter Gerard van Wakeren spreekt van geweldig nieuws. “We kunnen bijna niet wachten op het feestelijk moment waarop de naam wordt onthuld. Dat feest gaan we nu voorbereiden met alle betrokkenen en Wesley Sneijder zelf.” Wijkwethouder Klaas Verschuure prijst het initiatief van de wijkraad. “Ik vond het direct een sympathiek idee, dus hebben we gekeken naar de mogelijkheden en uiteraard ook de mening van Wesley zelf gevraagd. Ik ben blij dat we een mooie plek hebben gevonden om naar hem te vernoemen.”

Sportpark Thorbeckepark werd in 2007 aangelegd en ligt in de wijk Ondiep tussen de Thorbeckelaan, de Royaards van den Hamkade en de Marnixlaan. De gemeente overlegt nog met Wesley Sneijder, de wijkraad en het sportpark over een officiële onthulling van de naam Sportpark Wesley Sneijder, later dit jaar.

Opgegroeid in Ondiep
Wesley Sneijder (34) groeide op in Ondiep en is sinds zijn afscheid in het Nederlands elftal vorig jaar recordinternational met 134 interlands. Sinds een jaar speelt hij voor voetbalclub Al-Gharafa in Qatar. In het advies aan het college van burgemeester en wethouders roemt de Wijkraad Noordwest de warme banden die Wesley Sneijder heeft met de wijk Ondiep, waar hij opgroeide. Hij is volgens de wijkraad een voorbeeld voor veel kinderen en aankomende voetbalsterren. Ook stellen de initiatiefnemers dat Sneijder goede contacten onderhoudt met zijn vroegere club DHSC en zijn supporters en verwijzen zij naar de steun die hij geeft aan de Voedselbank Ondiep op de Amsterdamsestraatweg.

Vernoemingen sporters
Het vernoemen naar nog levende personen is uitzonderlijk, behalve wanneer het gaat om leden van het Koninklijk Huis. In Utrecht zijn vier vernoemingen geweest naar levende Olympische sporters: de Fanny Blankers–Koendreef, de Anton Geesinkstraat, het Jochem Uytdehaageplantsoen en de Daphne Schippersburg. In 2004 heeft het nieuw opgerichte sportpark in Oog in Al de naam Sportpark Marco van Basten gekregen.