Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Politici in gesprek bij Humanitas: ‘Vrijwilligers bieden perspectief’

Home »  Geen categorie »  Politici in gesprek bij Humanitas: ‘Vrijwilligers bieden perspectief’

Politici in gesprek bij Humanitas: ‘Vrijwilligers bieden perspectief’

21 november, 2017

PvdA politici uit de Tweede Kamer gemeenteraad gingen zaterdag 11 november in gesprek met de vrijwilligers en deelnemers bij Humanitas Utrecht. Humanitas biedt mensen in een kwetsbare situatie ondersteuning om er zelf weer bovenop te komen. “De aanpak van de Humanitas vrijwilligers zorgt ervoor dat mensen als mens gezien worden, niet alleen als probleem of slachtoffer” aldus Tweede Kamerlid Gijs van Dijk. 

In Utrecht moet dertien procent van de inwoners met een sociaal minimum rondkomen en zis 35 procent van de Utrechters eenzaam. Humanitas Utrecht wil inwoners in een kwetsbare situatie ondersteunen door getrainde vrijwilligers om de financiën weer op orde te krijgen of om (weer) een sociaal netwerk op te bouwen. In de gesprekken met vrijwilligers en deelnemers stonden deze problemen maar ook mogelijke oplossingen centraal. Erwin Derks, gemeenteraadslid in Utrecht, is onder de indruk van de verhalen van de deelnemers. “Zij hebben echt nieuw perspectief gekregen door de ondersteuning van vrijwilligers.”

Vrijwilligers kunnen goed ingezet worden naast de officiële hulpverlening. Naast de hulpverlening bieden vrijwilligers rust, tijd en aandacht voor mensen die dat nodig hebben. Het is bewezen dat dit zelfvertrouwen geeft, steun en motivatie om binnen de eigen mogelijkheden iets aan de situatie te veranderen.

Humanitas Utrecht biedt onder meer ondersteuning bij eenzaamheid, verlies van een dierbare en financiële problemen. Om hulp te krijgen of vrijwilliger te worden kunt u kijken op www.humanitas.nl/utrecht of bellen naar 030-2524030.