Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Ondernemen in Noordwest: Deugniet Kinderkleding

Home »  Geen categorie »  Ondernemen in Noordwest: Deugniet Kinderkleding

Ondernemen in Noordwest: Deugniet Kinderkleding

27 januari, 2020

‘Hier staan koffie en thee altijd voor je klaar’

AMSTERDAMSESTRAATWEG – Heb je merkkleding op zolder liggen die jij of je kinderen niet meer dragen, lever ze dan in bij tweedehands kledingwinkel Deugniet van Jorien Broer (49). Deugniet verkoopt het kledingstuk voor jou en het blijft jouw eigendom totdat het verkocht is. Sinds april dit jaar heeft de winkel haar deuren geopend op de ASW nummer 268, vlakbij ‘de Plantage’, na jarenlang op nummer 571 te hebben gezeten.

Stap je binnen bij Deugniet, kun je niet anders dan vrolijk worden van alle kleuren die je om je heen ziet. De persoonlijke smaak van Jorien zie je dan ook duidelijk terug in de winkel. Zo is rood overduidelijk haar favoriete kleur. Ook heeft zij een voorliefde voor ‘Mariabeelden’. In de winkel zijn dan ook verschillende artikelen zoals tassen, beeldjes, schilderijtjes te koop met de afbeelding van ‘de heilige maagd’.

In 2006 kreeg Jorien de kans Deugniet over te nemen. Tot dan zat de winkel in een schuurtje in Maarssen. Met haar passie voor tweedehandse kleding en spullen en tien jaar werkervaring in de kleding, was dit dé kans om een eigen zaak te beginnen. “Vanuit een pandje op de Amsterdamsestraatweg naast het ‘Museum van Zuilen’ heb ik de winkel verder opgebouwd, waarbij ik naast kinderkleding en schoenen ook cadeauartikelen, speelgoed, sieraden en bijou ben gaan verkopen. Zo’n vijf jaar geleden heb ik dameskleding en schoenen aan het assortiment toegevoegd. Deugniet staat voor duurzaamheid, kwaliteit, betaalbaarheid en gezelligheid en verkoopt daarom alleen A-merken, want deze blijven langer mooi en draagbaar.”

De verhuizing naar nummer 286 was een onverwachtse verandering. “Begin dit jaar kreeg ik te horen het winkelpand zou worden verkocht, en dus moest ik op zoek moest naar een ander pand. Uiteindelijk bleek dit een geluk bij een ongeluk.” Het pand waar Deugniet nu in zit, is een stuk groter. “Hierdoor beschik ik nu eindelijk over een paskamer, heb ik meer ruimte voor dameskleding en is er plek voor een grote tafel waar  vanaf januari op de maandag- en woensdagavond naaiworkshops worden gegeven.”

Naast eigenaresse van een tweedehands kledingwinkel is Jorien ook moeder van drie kinderen: Pepijn (20), Mathijs (18) en Rosalie (16). “Ik zeg altijd: ik heb twee bedrijven, eentje hier en de andere thuis. In de vijftien jaar dat ik Deugniet heb, heb ik ‘goede’ en ‘slechte tijden’ met de winkel gekend, maar ik ben er altijd voor mijn kinderen geweest en samen hebben wij het altijd met zijn viertjes gered. Mijn dochter zei eens een keer tegen mij: mama, je bent er altijd. Dat is voor mij het mooiste compliment dat je kunt krijgen van je kind.”

Jorien is blij dat ze haar winkel op de Amsterdamsestraatweg heeft kunnen houden. “Het is er gezellig en ik hou van de diversiteit aan mensen. Iedereen is welkom in mijn winkel en er staat altijd een kopje koffie of thee klaar om gezellig te komen buurten.”

Tekst en foto: Debby Jacobs