Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Noordwests dansgezelschap In Motie herdenkt de oorlog met Bunker 599

Home »  Geen categorie »  Noordwests dansgezelschap In Motie herdenkt de oorlog met Bunker 599

Noordwests dansgezelschap In Motie herdenkt de oorlog met Bunker 599

21 april, 2017

Op 4 mei, de dag van de Nationale Dodenherdenking, organiseert In Motie, een jong dansgezelschap uit de Tweede Daalsebuurt, een herdenking en dansvoorstelling bij de doorgezaagde bunker in Culemborg. Ook buurtgenoten zijn van harte welkom!

In Motie is een vooraanstaand en echt Utrechts dansgezelschap. Niet alleen choreografe Meta Rooding komt uit Noordwest, ook haar communicatie- en productiekrachten zijn hier gevestigd. Toen ze vorig jaar met een vriend uit de architectuur ging kijken bij de doorgezaagde aan de A2, werd ze op slag verliefd. Ze zette haar dansers bij elkaar en creëerde Bunker 599, een ontroerende combinatie van moderne dans en locatietheater.

De bunker werd in 1940 gebouwd als schuilplaats voor de Tweede Wereldoorlog en onderging onlangs een architectonische verandering. Samen met haar dansers smelt choreografe Meta Rooding deze dubbele laag in de geschiedenis van het bouwwerk samen met een unieke symbiose tussen dans en locatie in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Na twaalf succesvolle voorstellingen in 2016, gaat ze nu nog één keer in reprise met haar voorstelling bij de bunker, speciaal op de dag van de Nationale Dodenherdenking.

Naast de dansvoorstelling is voor deze speciale avondeditie op locatie een expositie ingericht rondom de thema’s ‘oorlog’ en ‘herdenken’. Aan de hand van foto’s en fragmenten uit het heden en verleden wordt een beeld geschetst van de omgeving en verbonden aan de geschiedenis. Ook vindt er een openbare herdenking plaats, omlijst door een trompettist en verschillende sprekers met herinneringen aan de oorlog.

Datum: 4 mei 2017 Start herdenking + opening expositie:   19:50 uur Start voorstelling: 20:30 uur Duur voorstelling: 40 minuten Prijs (expo + voorstelling + consumptie): €15,- (kinderen 4-12 jr €7,50) Locatie: Bunker 599 (Voor navigatie: Diefdijk 4 in Zijderveld/Culemborg) Website:  www.inmotiedans.nl  Reserveren: reserveren@inmotiedans.nl