Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Zes winkels op Amsterdamsestraatweg worden woningen

Home »  Geen categorie »  Zes winkels op Amsterdamsestraatweg worden woningen

Zes winkels op Amsterdamsestraatweg worden woningen

18 april, 2017

WOM werkt samen met particulieren aan transformatie van winkels naar wonen

De WijkOntwikkelingsMaatschappij Noordwest (WOM) heeft drie winkels aangekocht waar voorheen Stichting Straat en Streetway 66 waren gevestigd. Samen met drie andere winkels worden deze getransformeerd naar zes begane grond appartementen voor de vrije sector. De WOM realiseert dit in samenwerking met particuliere eigenaren. Het gaat om het gedeelte van de Amsterdamsestraatweg  211 tot en met 221.

De WOM is verantwoordelijk voor de verbouwing van vijf winkels en de verwachting is dat de verbouwing in de herfst van dit jaar klaar is. Alle vijf de woningen worden na verbouwing te koop aangeboden. Naar alle waarschijnlijkheid is de sleuteloverdracht van het eerste koopappartement in september.

Stef Weekers, directeur WOM Noordwest: ‘Het ombouwen van winkels naar woningen past in het beleid van de gemeente om de Amsterdamsestraatweg leefbaarder en economisch gezonder te maken. We zijn erg verheugd met deze toevoeging aan onze portefeuille. Het nieuwe bestemmingsplan van de Amsterdamsestraatweg biedt meer mogelijkheden om van winkelpanden woningen te maken en we hopen dan ook dat meerdere pandeigenaren deze mogelijkheid gaan onderzoeken’.

De vijf koopwoningen worden verkocht via en Rosenberg Van Leusden Makelaars en Waltmann Makelaars uit Utrecht. Voor meer informatie over de verkoopprocedure kunnen belangstellende zich melden bij deze twee kantoren via info@rvlmakelaars.nl en info@waltmann.nl

De WOM Noordwest is een samenwerking van de gemeente Utrecht en woningcorporatie Mitros.