Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Het bruist in speeltuin Noordse Park

Home »  Geen categorie »  Het bruist in speeltuin Noordse Park

Het bruist in speeltuin Noordse Park

14 maart, 2016

In de winter deden verschillende buurtbewoners en betrokkenen mee aan een onderzoek over de toekomst van o.a. de speeltuin Noordse Park. De vraag was hoe speeltuinen meer van en voor de buurt worden, en hoe we er samen een eigen invulling aan kunnen geven. Dat maakte veel energie los in speeltuin Noordse Park. En nu is er een vol voorjaarsprogramma.

Speelgoedmarkt

Zaterdag 9 april is er een speelgoedmarkt. Zoek je een lief knuffeltje voor een baby’tje, een badmintonset of stoer speelgoed voor grote kinderen? Kijk eens in de kast thuis wat je niet meer nodig hebt en ruil je spullen voor iets nieuws. Als je gewoon iets over hebt: breng het langs. De speeltuin is zelf ook op zoek naar meer speelgoed.

Welkom in onze buurtmoestuin

Bij de buurtmoestuingroep is het nieuwe tuinseizoen van start gegaan. Nieuwe tuiniers zijn van harte welkom. Ervaring is niet nodig; al doende leert men!

Meer doen met het groen

Er is zo veel groen in de speeltuin, dat we daar meer mee willen doen. Tuinman Kees komt de komende maanden wekelijks op donderdagmiddag tuinieren met kinderen. Samen gaan we borders met vrolijke plantjes maken. Of misschien heb je zelf een tuinidee: bijvoorbeeld ouder-kindtuintjes starten. Die ruimte is er.

Vloggen, bloggen, ploggen en krantjes maken

Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen in april en mei meedoen met het UP-mediaprogramma van MiraMedia. Zij trekken de buurt in voor interviews, reportages en meer. Elke week vullen zij een krantje en internet met nieuws over de buurt en de speeltuin. In zeven weken leren zij onder begeleiding van een mediacoach vloggen, bloggen, ploggen en schrijven.

Buurtcamping Noordse Park

Deze zomer is de speeltuin weer de handige uitvalsbasis voor buurtcamping Noordse Park. Je kunt nu al meedoen met de voorbereidingen!