Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Home »  Geen categorie »  Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

22 februari, 2022

Zoals in iedere Noordwester een politieke partij de kans krijgt om zijn licht te laten schijnen op onze buurten, zo bieden wij ook dit jaar weer in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen partijen de kans om hun standpunten voor te leggen aan de kiezer. Deze keer is de beurt aan Volt Utrecht.

Een nieuwe generatie in de politiek.

Wij zijn Volt. De progressieve stem van deze generatie. De partij van nu. Een generatie die het in deze nieuwe tijd op een nieuwe manier wil doen. Want als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Het voelt alsof de kloof tussen politiek en de burger met de dag groeit. En er zijn ook veel problemen die om een oplossing schreeuwen: denk alleen al aan de klimaatcrisis. Gelukkig gaan er ook veel zaken wel goed: we zijn dé fietsstad van Europa. Dus: wat beter moet, pakken we aan. En wat goed gaat, helpen we graag verder.

Dat is waar Volt voor staat: genuanceerd, optimistisch en samenwerken aan oplossingen. We geven drie voorbeelden:

Snel meer woningen bouwen

Wij willen dat iedereen, die dat wil, in Utrecht een fijn huis kan vinden. Als we alleen binnen de stad woningen bouwen, dan wordt het echt te druk: onze parken zijn nu al overvol. Daarom moeten we ook buiten de stad bouwen, bijvoorbeeld in polder Rijnenburg.

Eerlijk naar klimaatneutraal Utrecht in 2040

Volt Utrecht vindt dat de gemeente Utrecht in 2040 klimaatneutraal moet zijn. Dat is snel, maar we hebben geen tijd te verliezen. En het gaat ook veel geld kosten, maar wat is het alternatief? We compenseren inwoners met lagere inkomens voor de stijgende gasprijzen: het kan niet zo zijn dat je in Utrecht kiest tussen een verwarmd huis of eten op tafel.

Burgerfora: van meedenken naar meedoen

We zetten burgerfora op waar inwoners via loting worden gevraagd om oplossingen te vinden voor de problemen in de stad. Omdat we loten, komen we samen tot oplossingen die bedacht worden door een doorsnede van alle Utrechters. En de gemeente is gebonden om de oplossingen ook uit te voeren, voor niets inspreken moet echt ophouden!

We hopen dat we het vertrouwen krijgen om voor jullie aan de slag te gaan. Maar niet alleen voor jullie, maar vooral mét jullie. Daarom: 16 maart, stem Volt!

Wil je meer over Volt en onze standpunten weten: kijk op utrecht.volteuropa.org