Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Een stickertje voor een krantje

Home »  Geen categorie »  Een stickertje voor een krantje

Een stickertje voor een krantje

7 maart, 2022

Nee nee… De Noordwester is tot nu toe bezorgd op alle adressen in Ondiep en Pijlsweerd. Ook op de adressen waar een NEE-NEE-sticker was aangebracht. Waarom? Omdat wij van veel mensen hoorden dat onze niet commerciele buurtkrant, gemaakt door en voor bewoners wél op prijs werd gesteld. Uit het aantal bezorgklachten dat wij ontvingen bleek dit ook. In de 6 jaar van ons bestaan hebben wij slechts 3 klachten ontvangen.

Uiteraard hebben wij dit netjes opgelost. Geen krant bij wie dat niet wenst. Toch heeft de gemeente Utrecht ons, na 1 ingediende klacht, aangegeven dat we hier niet mee door mogen gaan. Ondanks dat de APV aangeeft dat buurtkranten, net als wijkberichten tot de zogenaamde sublokale nieuwsgerichte wijkberichten behoren en daarmee ook binnen het nieuwe Opt-in systeem wél door brievenbussen mogen zonder sticker, en uiteraard ook door die met ’Ja’ en Nee-Ja (wel huis-aan-huisbladen). In onze ogen vallen ook de NEE-NEE-stickers hieronder. En kennelijk ook die van de gemeente Utrecht, want de Wijkberichten gaan ook door dezelfde brievenbussen.

Wij vinden dit natuurlijk heel jammer er realiseren ons dat heel veel bewoners hierdoor geen Noordwester meer zullen ontvangen. Maar uiteraard zitten we niet bij de pakken neer, en gaan we positief verder. Mogelijkheden zoeken in plaats van treuren. Wat kun je dus doen om de leukste buurtkrant van Noordwest toch te ontvangen, ondanks je NEE-NEE-sticker?

Het eenvoudigst is: verwijder je nee-nee sticker. Daarnaast kunt je binnen het opt-in systeem dus kiezen voor een ja-sticker als je alles wilt ontvangen of de nee-ja-sticker als je geen reclame maar wel huis-aan-huisbladen wenst.

Houd je toch liever je nee-nee-sticker? Maar ontvang je toch graag De Noordwester? Plak dan onze speciale ronde sticker die je hebt gevonden bij deze krant. Onze bezorger weet dan dat hij tóch mag bezorgen. Alvast bedankt en sorry voor de overlast. En mocht de sticker om wat voor reden niet bij jou op de deurmat terecht zijn gekomen? Laat het ons dan even weten via redactie@denoordwester.com en wij zorgen er voor dat je er alsnog een krijgt!

De vrijwilligers van De Noordwester.