Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Expeditie op de Amsterdamsestraatweg 2018

Home »  Geen categorie »  Expeditie op de Amsterdamsestraatweg 2018

Expeditie op de Amsterdamsestraatweg 2018

7 september, 2018

AMSTERDAMSESTRAATWEG – Een dag om de leukste straat van Utrecht te ‘proeven’ en te genieten van leuke acts, muzien, entertainment en shows. Zo omschrijft ondernemersvereniging #ASW030 de Expeditie op de Amsterdamsestraatweg die zij ook dit jaar weer organiseert. Deze keer op zaterdag 22 september.

Expeditie

Op het grootste plein aan de Amsterdamsestraatweg, ‘De Plantage’, kunnen kinderen en volwassenen op 22 september van 11:00 tot 16:00 uur de strijd met zichzelf of elkaar aan gaan. Zo zijn er oud-Hollandse spellen als koekhappen en spijkerslaan? Daarnaast zijn er optredens en workshops.

Ontdekkingsreis

“Het is een uitstapje voor het hele gezin”, aldus Arvid Dam, voorzitter #ASW030. Tijdens de expeditie kan het publiek op ontdekkingsreis over de Amsterdamsestraatweg en ontdekken welke nieuwe winkels en restaurants er het afgelopen jaar bij gekomen zijn. Onderweg kun je dan een drumband tegenkomen. Om 11.00 uur wordt het startsein bij het podium gegeven door Jan Zwarts van Stichting Mohuka en Arvid Dam. Daarna starten alle activiteiten.

Wat is er te beleven?

Op de Plantage is een Oud Hollands spellencircuit uitgezet. In het programmaboekje, welke in de wijk huis-aan-huis verspreid wordt of af te halen is in diverse winkels, staat een “hinkelbaan” met de aanwezige spelletjes. Als de “Hinkelbaan” vol is, kunnen de kinderen een leuk kado afhalen bij de kraam van de ondernemersvereniging. Ondertussen kunnen de andere leden van het gezin genieten van de optredens bij het centrale podium en bijvoorbeeld meedoen met de workshop van Dansschool Fred of zich wagen aan de hamburgerwedstrijd. Wie waagt zich aan de befaamde Tripple Cheeseburger en wint misschien de finale wel met de pittige Madame Jeanette burger? Of ga je liever lekker struinen op de maatschappelijk markt van partners uit de wijk. ‘Niets te koop, maar veel te halen’ is het motto! De dag wordt afgesloten met de lokale variant ‘Heel ASW bakt’. Wie maakt de lekkerste creatie? Een vakkundige jury met hulp van burgemeester Van Zanen kiest de winnaars.Als de winnaars bekend zijn, worden de taarten aangesneden en eet iedereen een stukje mee.