Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Een fonkelnieuw muziekfestival in het Julianapark!

Home »  Geen categorie »  Een fonkelnieuw muziekfestival in het Julianapark!

Een fonkelnieuw muziekfestival in het Julianapark!

24 mei, 2018

Op zaterdag 16 juni klinkt in iedere hoek van het Julianapark muziek: tussen de struiken, op bankjes, in het gras en zelfs op het water. De hele middag is er voor iedereen, van piepjong tot stokoud van alles te beleven. Of je nou van jazz, klassiek of popmuziek houdt. Natuurlijk is er ook heerlijk eten en drinken van Koffie Leute en Rammenas en bier van Oproer voor de volwassenen.

Fonkeltoon is een Fonkelnieuw festival voor het heel gezin vol muzikale verassingen voor je oren, ogen, hart en handen. Fonkeltoon is opgericht door muziekvakdocenten Hanne van de Vrie en Eva Visch. Ze willen graag laten zien dat er voor kinderen veel meer mogelijk is met muziek. Tijdens Fonkeltoon kunnen kinderen dan ook volop zelf aan de slag. Ze kunnen zelf muziek maken, spelen met bijzondere instrumenten, muziek ontdekken op onverwachte plekken en zelf instrumenten bouwen. Uniek aan dit festival is dat het ook geschikt is voor de állerkleinsten, vanaf 1 jaar ongeveer.

Voorafgaand aan het festival hebben alle 160 leerlingen van basisschool de Pijlstaart aan het Fonkeltoon educatieproject meegedaan. Op 1 juni presenteren ze hun muzikale werken in het Julianapark als Kick-off voor het festival. Op 16 juni zullen de resultaten te horen én te bespelen zijn. De leerlingen zijn dus de eregasten op Fonkeltoon!

Als je een kaartje koopt, krijg je bij de ingang een Fonkelbandje waarmee je alles kunt zien wat je wilt.

Ken je het Wolkenvolkje van Tik tik tok al? Ze zitten verstopt in piepkleine huisjes tussen de bomen. Of kom luisteren naar een muzikaal verhaal op de Fonkelberg. En hoe klinkt een bliksem-ei of een boomstronk? Geluidskunstenaar Fedde ten Berge laat het je horen.

Vanaf de vijver klinkt de stem van een prachtige zangeres. Ze zingt de sterren van de hemel, betovert de vissen in de vijver en opent je oren met haar sprookjesachtige aria’s. Verderop neemt Lilian Vieira je mee naar Braziliaanse sferen.

Zin om zelf iets te doen? Kom spelen op de bijzondere instrumenten van Phonophilia die gemaakt zijn van rommel. Bouw met Professor Loep je eigen klankplank, dompel je onder in het klankbad of doe mee met een muziekworkshop van Kobranie!

Kaarten (€6 – €8,50) via www.fonkeltoon.nl