Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Uitreiking Anne Faber Stipendium

Home »  Geen categorie »  Uitreiking Anne Faber Stipendium

Uitreiking Anne Faber Stipendium

15 mei, 2018

Op dinsdag 22 mei 2018 reikt minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven het Anne Faber Stipendium uit. Het Huis Utrecht start dit jaar voor het eerst met het uitreiken van de toelage, bedoeld voor een nieuwe generatie zakelijk leiders in de theater- en danssector. Het Anne Faber Stipendium is opgericht ter nagedachtenis aan de vorig jaar overleden Anne Faber.

Anne Faber had de ambitie om de functie van zakelijk leider te bekleden in de kunstwereld. Bij Het Huis Utrecht zette zij stappen in deze richting. Met het Anne Faber Stipendium wil Het Huis Utrecht de naam en ambitie van Anne positief laten voortleven en tevens een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders in de theater- en danswereld.

Een commissie bestaande uit deskundigen en familieleden van Anne Faber selecteren jaarlijks één talentvol zakelijk leider die de toelage ontvangt. Op dinsdag 22 mei wordt het stipendium voor de eerste keer uitgereikt aan een getalenteerd zakelijk leider. Voorafgaand aan de uitreiking wordt een gesprek gevoerd met betrokkenen over het belang van zakelijk leiderschap in de podiumkunsten.

De uitreiking van het Anne Faber Stipendium is onderdeel van SPRING festival en vrij toegankelijk, reserveren via www.hethuisutrecht.nl wordt aangeraden i.v.m. beperkte capaciteit. Aanvang: 16.00 uur.