Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

De Straatweg start benefiet-actie met gratis online pubquiz om te overleven

Home »  Geen categorie »  De Straatweg start benefiet-actie met gratis online pubquiz om te overleven

De Straatweg start benefiet-actie met gratis online pubquiz om te overleven

11 januari, 2022

Zes maanden open waarvan twee maanden met zeer beperkte openingstijden en nu een volledige lock-downsluiting. De tijd was te kort om grotere buffers aan te leggen en daarom roepen eigenaren Rens en Jessica van horecagelegeneheid De Straatweg nu een donatie-actie in het leven.

In 2020 steunden meer dan 400 crowdfunders het initiatief van Rens en Jessica. Sinds juli 2021 hebben veel gasten op het terras of aan de bar gezeten bij deze nieuwe hotspot aan de Amsterdamsestraatweg. Helaas is de tijd die De Straatweg volledig open is geweest niet voldoende gebleken om buffers aan te leggen die tegen een volledige sluiting kunnen. Rens: “In vier maanden tijd een buffer aanleggen om twee maanden dicht te gaan terwijl onze vaste lasten niet worden vergoed, is simpelweg niet mogelijk. Met afhaalmaaltijden en een kraam voor de deur kun je niet opboksen tegen de vaste lasten die we hebben. We hopen dat onze stads- en buurtgenoten ons uit de brand kunnen helpen zodat ze later dit jaar weer lekker op het terras kunnen zitten of bij ons kunnen dineren”.

Hoe je kan helpen? Heel simpel: ze zoeken 200 mensen die 200 euro willen doneren. Meer of minder mag natuurlijk ook. Hiermee zijn de noodzakelijke kosten gedekt tot en met maart. Daarna gaan ze ervan uit dat de regels weer wat soepeler zijn en er weer zelfstandig normale omzet gedraaid kan worden.

En die gratis pubquiz? Dat belooft ook een feest te worden. Samen met de jongens van Pubquiz Witte Gij’t speel je op zaterdag 22 januari gratis mee. De gekste vragen over Utrecht, aardbeien en onderwaterhockey komen voorbij. Je kan prijzen winnen, maar ook antwoorden kopen.

Kijk op www.destraatweg.nl/steun om meer te weten te komen.