Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Buurtoverleg Pijlsweerd zoekt organisatoren

Home »  Geen categorie »  Buurtoverleg Pijlsweerd zoekt organisatoren

Buurtoverleg Pijlsweerd zoekt organisatoren

22 mei, 2020

Op dinsdag 26 mei stond het buurtoverleg Pijlsweerd gepland. Zoals alle bijeenkomsten, kan ook deze geen doorgang vinden door de coronacrisis. Hopelijk kan het Buurtoverleg van 15 september weer doorgaan. Het verslag van de laatste bijeenkomst is hier te lezen.

Tijdens de bijeenkomst van 26 mei zou ook ter sprake komen dat twee van de organisatoren, Gerard van Wakeren en Tom de Zeeuw, hebben aangegeven aan het einde van het jaar hun werkzaamheden te willen beëindigen. Rob Steinebach blijft zijn werkzaamheden doen. Buurtoverleg Pijlsweerd is dus op zoek naar twee organisatoren.

Het buurtoverleg wordt al sinds het begin van deze eeuw georganiseerd. Het begon in het toenmalige buurthuis De Balk aan de Balkstraat 31. Tegenwoordig vindt het op verschillende locaties plaats, tegenwoordig in Ekko op de Bemuurde Weerd. Het geanimeerde gesprek tussen bewoners en tussen bewoners en deskundigen brengt altijd enige organisatie met zich mee. Gerard van Wakeren, Tom de Zeeuw en Rob Steinebach doen dit al jaren met veel plezier. Nu hebben Tom en Gerard recentelijk aangegeven dat zij aan het einde van dit jaar graag de werkzaamheden willen overdragen.  

De vraag is nu of er een aantal personen bereid zijn om viermaal per jaar het buurtoverleg Pijlsweerd te organiseren. Door de bank genomen betekent dat het organiseren van het buurtoverleg niet zo heel veel werk met zich meebrengt, al moet het wel gebeuren. De werkzaamheden zijn: het verzamelen van onderwerpen, het benaderen van sprekers/deskundigen, het aanvragen van subsidie en het opstellen van een agenda en deze verzenden. Dit laatste blijft Rob uitvoeren. Omdat Gerard stopt is er daarmee ook behoefte aan een bewoners/ster uit Pijlsweerd die het leuk vindt -en er plezier in heeft- om het gesprek te leiden tijdens het buurtoverleg. 

Heeft u interesse stuur dan een mail naar rsteinebach@dock.nl.  

De gemeente Utrecht heeft net voor de kerstperiode de verkeersstudie Noordwest naar buiten gebracht. Vanuit de Verkeerswerkgroep Pijlsweerd wordt een toelichting gegeven. https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/verkeer/verkeersprojecten/verkeersonderzoek/

Herbert Tiemens beleidsadviseur fiets komt vertellen waar de fietsroutes komen en de plannen voor een mogelijke brug bij de Weerdsluis.

Tijdens het buurtoverleg kunt u kennismaken met de nieuwe wijkadviseur, die tevens zal zorgen dat u alle ins en outs verneemt van het nieuwe platform Noordwest. 

Het buurtoverleg wordt door bewoners georganiseerd om het mogelijk te maken in gesprek te gaan met de wijkagent, medewerkers en bestuurders van de gemeente Utrecht en initiatiefnemers uit Pijlsweerd. Iedereen uit de buurt is welkom. Deel dit bericht dan ook…

foto: Aad van Vliet