Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Bouw appartementen Omloop van start

Home »  Geen categorie »  Bouw appartementen Omloop van start

Bouw appartementen Omloop van start

13 oktober, 2022

OMLOOP – BAM Wonen en Mitros zijn gestart met de bouw van het eerste appartementenblok aan de Omloop. Op de plek waar 33 sterk verouderde woningen stonden, komen 61 comfortabele nieuwe sociale huurwoningen terug. Als alles volgens planning loopt, worden de sociale huurappartementen eind 2023 / begin 2024 opgeleverd. Enkele maanden van tevoren worden de woningen via WoningNet aangeboden.

Het appartementengebouw bestaat uit vier bouwlagen. Er komen in totaal 28 tweekamerappartementen en 33 driekamerappartementen, allemaal in de sociale huur. Het nieuwe appartementencomplex krijgt een gezamenlijke groene binnentuin. De 61 appartementen van deelgebied 1 maken deel uit van een groter plangebied. In totaal realiseert woningbouwcorporatie Mitros hier 285 nieuwe woningen. Er komen zowel appartementen als eengezinswoningen in de sociale en middenhuur sector.

Hergebruik van materialen

Daar waar mogelijk wordt materiaal van de gesloopte woningen hergebruikt. Zo worden oude bakstenen in zogenoemde schanskorven geplaatst. Deze komen aan de voorgevel en in de binnentuin te staan. Oude deuren, dakpannen en houten elementen hebben bijvoorbeeld al een nieuwe bestemming gekregen in Utrecht in bierbrouwerij House of Pint.

Klimaattuin voor bewoners

Bij het project de Omloop is ervoor gekozen om in plaats van individuele binnentuinen gedeelde groengebieden aan te leggen waarbij de deelgebieden thematisch zijn verdeeld; een klimaattuin, een ecologische tuin en een voedseltuin. De klimaattuin in dit eerste deelplan krijgt een eigen beplanting met aandacht voor voeding en nestplaatsen van insecten, vogels en vleermuizen. Voor infiltratie van regenwater in de binnentuin worden wadi’s aangelegd. Wandelpaden en zitplekken maken de buitenruimte tot een plezierig verblijfsgebied voor alle bewoners.