Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Atelierroute in Ondiep en Pijlsweerd

Home »  Geen categorie »  Atelierroute in Ondiep en Pijlsweerd

Atelierroute in Ondiep en Pijlsweerd

31 augustus, 2023

Eind september is het zover. Verdeeld over twee weekenden, zullen 270 deelnemende ateliers in de stad de deuren openen voor het grote publiek. Ook kunstenaars in Ondiep en Pijlsweerd doen mee in de route Utrecht West, op 16 en 17 september. Een unieke kans om de kunstenaars in de eigen buurt eens te ontmoeten.

Voor wie wil is er een speciale wandelroute Daalsebuurt & Ondiep uitgezet. Deze wandeling brengt je langs zes kunstlocaties in de eigen buurt; drie losse ateliers op een bijzondere locatie en drie eigenzinnige ateliercomplexen. Een greep uit verrassend werk dat in de buurt wordt gemaakt; Marlous Mondt presenteert schoonheid in eenvoud te midden van chaos. Haar vakkundige schilder- en druktechnieken zet zij om in authentieke verhalen.

De haiku en het beeld van de uitgedroogde vlieg in het atelier van Peter Porskamp zijn niet te missen. En Anna van der Putte toont prachtige geborduurde collages en installaties gebaseerd op de waarde van ooit gebruikte meubels en gereedschappen. Wie het durft kan bij Gretha Hengst zich onderdompelen in een performance, in stilte. En er is fotografie van Marloes Moraal. Maar ook het werk van Louise Hessel die vanuit voorwerpen uit het dagelijks leven werken in de openbare ruimte realiseert.

Natuurlijk zijn de ateliers in de andere wijken ook gratis te bezoeken. De 135 ateliers in Utrecht (Noord)West zijn open op zaterdag 16 en zondag 17 september van 12 tot 17 uur. De gedrukte plattegrond is vanaf 9 september gratis verkrijgbaar bij Kunstliefde (Nobelstraat 12A) en VVV Utrecht (Domplein 9) tijdens openingstijden. www.atelierrouteutrecht.nl