Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Allerlaatste optreden Stut-voorstelling Drijfkracht

Home »  Geen categorie »  Allerlaatste optreden Stut-voorstelling Drijfkracht

Allerlaatste optreden Stut-voorstelling Drijfkracht

30 oktober, 2018

Een voorstelling over de levens van vier vrouwen tussen de 71 en 78 jaar, gespeeld door henzelf. Op zondag 18 november trekken de speelsters nog één keer hun badpak aan om hun spetterende voorstelling DRIJFKRACHT op te voeren, een spetterende voorstelling over levenslust, kwetsbaarheid en veerkracht. Over omgaan met moeilijke dingen en genieten van mooie momenten.

De vier dames (70+!) hebben sinds de première in maart hun voorstelling ruim 15 keer opgevoerd: van buurthuizen tot de Hogeschool Utrecht tot een uitstapje naar het Rotterdams Wijktheater. Steeds weer wisten ze hun publiek te ontroeren met hun persoonlijke verhalen en levenslust.

‘Het is mooie, persoonlijke voorstelling met veel grappige, en soms ook emotionele momenten. Zeer van genoten.’ – Burgemeester Jan van Zanen

Maaike, Letta, Mary en Christien treffen elkaar wekelijks tijdens het seniorenzwemmen in De Kwakel. Hun aquarobicspasjes voeren ze al jaren met veel plezier uit en na afloop wordt er stevig nagepraat. Bij Stut zetten ze hun eerste stappen op het podium. Je bent immers nooit te oud om iets nieuws te leren. Ze delen lief en leed, herinneringen van vroeger en verhalen over nu. Net als in het zwembad. En dat allemaal in badpak.

Over Stut Theater

Stut Theater is het oudste community theatergezelschap van Nederland, gevestigd in de Utrechtse wijk Overvecht. Zij combineert kunst en welzijn tot een eigen artistieke signatuur. De voorstellingen van Stut gaan over maatschappelijke onderwerpen, gebaseerd op de persoonlijke verhalen en ervaringen van haar bijzondere spelers. Bijzonder omdat ze overal vandaan komen en zonder enige podiumervaring de vloer opgaan.

Praktische informatie

Zondag 18 november 15.00 uur ZIMIHC theater Zuilen (Prinses Christinalaan 1)
Toegang: €10,00 U-Pas/CJP/65+ €7,50
Reserveren: reserveren@stut.nl 030 2311801
Meer informatie: www.stut.nl
De voorstelling duurt ongeveer een uur (zonder pauze) en wordt met microfoons versterkt. Vrijwilligers zijn aanwezig om publiek te begeleiden en een helpende hand te bieden. Er zijn ook rolstoelplaatsen beschikbaar.