Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Station Bloemenbuurt

Home »  Geen categorie »  Station Bloemenbuurt

Station Bloemenbuurt

1 november, 2018

BLOEMENBUURT – Pieter Hessel woont in de Seringstraat. Hij is betrokken bij de Bloemenbuurt onder meer als lid van een bewonerscommissie. Pieter heeft een plan waarmee de Bloemenbuurt een buurt wordt waar buren elkaar kennen, ontmoeten en helpen. “Een plek waar je je thuis voelt, met leuke en leerzame activiteiten en acties, waar je meedoet en waar iedereen zichzelf kan zijn.”

Station Bloemenbuurt. Zo heet het idee dat hij samen met buurtbewoners wil gaan  uitwerken. Een buurtnetwerk om een zelfredzame buurt te kunnen faciliteren. Station Bloemenbuurt bestaat uit een locatie in de Bloemenbuurt waar buurtgenoten terecht kunnen: het ‘stationsgebouw’. “Een plek waar je altijd welkom bent om te ‘chillen’ met vrienden, te hangen op het terras in de zon, te luisteren naar muziek, samen met anderen te leren of te werken of als ZZP-er je administratie bij te werken.”

 

Naast een fysieke ontmoetingsplek moet Station Bloemenbuurt ook een digitaal netwerk worden. “Bewoners uit de wijk kunnen zich hier inschrijven, hun profiel aanmaken en zelf bepalen voor wie zij zichtbaar zijn. Het profiel is op basis van wie je bent en niet wat je bent. Met dit profiel kun je op zoek naar mensen met raakvlakken en kun je bijvoorbeeld een filmavond organiseren met elkaar, eten met elkaar, of een koor beginnen.

Meer informatie of meehelpen? Mail: stationbloemenbuurt@gmail.com of bel 06 – 549 23 749