Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Vrijwilligers, organisaties en initiatieven gezocht

Home »  Geen categorie »  Vrijwilligers, organisaties en initiatieven gezocht

Vrijwilligers, organisaties en initiatieven gezocht

10 oktober, 2016

Voor de Utrechtse Wij Maken Utrecht-trofee zoeken de gemeente en de Vrijwilligerscentrale vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en lokale initiatieven die onze stad het afgelopen jaar een stukje mooier maakten. Door bijvoorbeeld iets nieuws in de buurt of wijk op te zetten, een bijzonder project te starten of door tomeloze betrokkenheid te tonen door zijn/haar vrijwillige inzet. Ken of bent u een kanshebber? Ding dan mee naar de Wij Maken Utrechttrofee: de prijs voor de meest inspirerende vrijwilligers en initiatieven  die Utrecht ‘maken’. Tot en met 25 oktober kunt u initiatieven en vrijwilligers online aanmelden. Hiermee maken zij maken op de Wij Maken Utrechttrofee én mooie prijzen.

Er zijn twee categorieën:

Lokale organisaties en initiatieven
De winnaar ontvangt de Wij Maken Utrecht trofee en € 2.500,- (1e prijs), € 1.500,- (2e prijs) en € 1.000,- (3e prijs).

Vrijwilligers

De winnaar(s) ontvangen een bijdrage (max. € 500,-voor (bij)scholing in een onderwerp naar keuze, bijvoorbeeld met betrekking tot hun project.

Meld uw initiatief of kandidaat vóór 25 oktober aan via www.wijmakenutrecht-trofee.nl

Doe mee

Aanmelden kan door op www.wijmakenutrecht-trofee.nl het aanmeldformulier in te vullen. Dit kan tot en met 25 oktober 2016. De jury selecteert uit alle inzendingen negen genomineerden (zes organisaties, drie vrijwilligers), die begin november bekend worden gemaakt. Alle genomineerden krijgen in de eerste drie weken van november bezoek van een afvaardiging van de jury. Tijdens dit bezoek kunnen de genomineerden hun voordracht mondeling toelichten. De uiteindelijke winnaars worden tijdens een feestelijke prijsuitreiking op woensdag 7 december, de nationale dag van de vrijwilliger, bekend gemaakt door wethouder Kees Diepeveen.

Jury

De onafhankelijke jury bestaat uit: Corrie Reijnhout (Utrecht Natuurlijk), Daniel Roy (Infi), Jeroen Maas (Vrijwilligers Adviesraad), Mark de Boer (Gemeente Utrecht), Munir Ahmed (Buurthuis de Uithoek, 3e prijs 2015), Queeny Rajkowski (raadslid Gemeente Utrecht) en Tristan Koper (Happietaria).

Doel: Ruimte voor initiatief in Utrecht

De Wij Maken Utrechttrofee is bedoeld om waardering te uiten voor vrijwilligers, organisaties en initiatiefnemers die een belangrijke bijdrage (hebben geleverd) leveren aan  de leefbaarheid van de stad, en hen aanmoedigen om door te gaan met hun goede werk. De Wij Maken Utrechttrofee is een samenvoeging van de Vrijwilligersprijs en de JijMaaktUtrecht-trofee (voorheen Participatietrofee).

Voorwaarden voor deelname

• Het initiatief/de vrijwilliger is actief binnen de gemeentegrenzen van Utrecht.
• Het initiatief levert een bijdrage aan het collectief belang van Utrechters en/of Utrecht (stad, wijk, buurt, straat).
• Het initiatief heeft geen winstoogmerk als doel.
• Alleen initiatieven waarvan vrijwilligers de drijvende kracht(en) zijn, komen in aanmerking voor de prijs.

De jury let bij de beoordeling in beide categorieën vooral op

·       Het initiatief maakt echt verschil

·       Het initiatief is inspirerend voor anderen

·       Zij werken actief samen en/of verbindt (of zijn zoek naar).

·       De buurt, de wijk en de stad steunen het initiatief.

·       Het initiatief leeft in de stad

Bij de beoordeling van de individuen bekijkt de jury ook of de vrijwilliger de onmisbare schakel is.

Meer informatie

Gemeente Utrecht: Mieke Boeschoten – 030-286 9933 –  m.boeschoten@utrecht.nl

Vrijwilligerscentrale Utrecht: Judith Deynen – 06 – 1281 1885 – judith@vcutrecht.nl