Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Ondernemen op de Straatweg: PraktijkDOM

Home »  Geen categorie »  Ondernemen op de Straatweg: PraktijkDOM

Ondernemen op de Straatweg: PraktijkDOM

30 augustus, 2016

‘De patiënt staat altijd voorop’

De meeste winkels in Ondiep en Pijlsweerd bevinden zich op de Amsterdamsestraatweg. Wij willen graag weten wie die ‘stoere’ ondernemers op de ‘Straatweg’ zijn, en namen een kijkje bij de voorzitter van de ondernemersvereniging, Arvid Dam van PraktijkDOM.

Geen watje Een week of wat geleden werd de Amsterdamsestraatweg opgeschrikt door een ongeluk op de kruising met de Boorstraat: met hoge snelheid ramde een auto de pui van PraktijkDOM. “Nu ben ik geen watje,” zegt Arvid Dam, eigenaar van de praktijk en sinds kort voorzitter van Ondernemersvereniging Hart voor de Straatweg, “maar hier schrok ik wel enorm van!”

Ravage De ravage is goed te zien op de foto die al snel op RTV Utrecht verscheen, maar ook de volgende raadselachtige woorden zijn goed te lezen: osteopathie, mesologie! Wat zou dat zijn? Is PraktijkDOM een artsenpraktijk misschien? Dam: “Artsen zijn wij niet, maar met het opsporen en verhelpen of tegengaan van klachten houden wij ons wel bezig.”

Mesologie Een mesoloog behandelt vooral chronische klachten, bijvoorbeeld migraine, langdurige moeheid, nek‑, schouder- en rugklachten. “Het gaat dan vaak om klachten waar de reguliere geneeskunde niet goed raad mee weet. Ook bij de behandeling van diabetes boeken wij vaak goede resultaten.” Ik heb een vijfjarige opleiding gevolgd aan de Academie voor Mesologie, een opleiding op HBO-niveau. Alleen wie deze opleiding heeft gevolgd en zich bovendien regelmatig laat na- en bijscholen mag zich mesoloog noemen.

Geen verwijsbrief ‘Wie denkt dat mijn collega’s en ik hem of haar kunnen helpen, kan gewoon een afspraak maken”, vertelt Dam. “Je hebt geen verwijsbrief van je huisarts nodig, en de meeste verzekeraars vergoeden de behandeling wel.” En vindt de mesoloog het nodig, dan wordt de patiënt alsnog verwezen naar een ‘gewone’ dokter. “Dat spreekt vanzelf, want de patiënt staat altijd voorop.”