Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

‘Voor weinig geld in het nieuw’

Home »  Geen categorie »  ‘Voor weinig geld in het nieuw’

‘Voor weinig geld in het nieuw’

24 augustus, 2022

AMSTERDAMSESTRAATWEG – Bij de winkel van Terre des Hommes op de Amsterdamsestraatweg zijn de medewerkers bezig met de voorbereidingen voor een leuk project dat komend najaar zal plaatsvinden: een modeshow onder leiding van Trijntje Knaapen, die vorig jaar de Dress For Succes-Award ontving uit handen van burgemeester Dijksma.

Bestuursvoorzitter Thea Haverkort vertelt: “Het wordt een mooie, professionele show, compleet met catwalk en mannequins, want dat is Trijntje wel toevertrouwd!” Het publiek gaat de winkelmedewerkers, een vaste groep van zo’n 25 vrijwilligers, dan eens van een heel andere kant zien, want zij zijn het die over de catwalk zullen schrijden.

De kledingcombinaties die ze laten zien, komen vanzelfsprekend uit de winkel. “We hadden er zin in om met elkaar iets leuks voor de straat te organiseren,” gaat Thea verder, “omdat de mensen uit de buurt vaak prachtige kleding bij de winkel komen afleveren. We willen graag laten zien wat een mooie en smaakvolle combinaties je daarmee kunt maken. Je kunt je in de winkel van Terre des Hommes voor weinig geld helemaal in het nieuw steken!”

Daarnaast is de modeshow een mooie gelegenheid om aandacht te vragen voor het goede doel waar de hele winkelopbrengst naartoe gaat: ‘Stop kinderarbeid in de micamijnen.’ “Mica is een grondstof die bijna overal in zit,” weet Thea, “in laptops, maar ook in verf en in auto’s. In cosmetica wordt het veel gebruikt omdat het zo’n mooie glans geeft. Dat dit wordt verkregen door kinderarbeid weten niet veel mensen; daar vragen wij in de winkel op een bescheiden manier aandacht voor en daar besteden wij onze opbrengst dus aan.”

De Terre des Hommes-winkel heeft niet alleen kleding, maar ook een groot aanbod boeken, tassen, cd’s, horloges, speelgoed, snuisterijtjes – en nog veel meer! “De modeshow is op zaterdag 1 oktober. We lopen dan twee shows, om 13.30 uur en om 15.00 uur. De winkel is dan gesloten voor verkoop, want we hebben alle ruimte nodig om onze mannequins aan te kleden en op te maken!”

Tekst en foto: Majne van de Merwe