Buurtkrant voor Ondiep en Pijlsweerd
De Noordwester

Vier weken lang kunst op de Straatweg

Home »  Geen categorie »  Vier weken lang kunst op de Straatweg

Vier weken lang kunst op de Straatweg

11 september, 2020

Van 12 september tot 12 oktober vind je volop kunst op de Amsterdamsestraatweg. Ondernemersvereniging #asw030 organiseert dan in samenwerking met Ghita van Bergen, van Ghita Art & Community Development, ‘Kunstroute de Straatweg’. Vier weken lang zijn allerlei vormen van kunst van zeer uiteenlopende kunstenaars te bewonderen in etalages, horecagelegenheden en leegstaande panden. De route loopt van Paardenveld tot de Marnixlaan.

Kunst aan de Straatweg?

Naast de kunstwerken die in de winkels te bewonderen zijn, is biedt de Straatweg zelf al heel veel kunst. Denk aan het op kleurrijke wijze gestapelde fruit bij de nieuwe groenteboer op nummer 208, de prachtige kleuren van de kapsels van Kinki Kappers en de strakke lijnen van Brothers Barbershop. Of wat dacht je van workshops bij &Meer tot kunstig aangebrachte Swarovski steentjes op fashionitems bij Francis Mode. En natuurlijk zijn daar de talloze muurschilderingen waaronder de wereldberoemde Boekenkast van JanIsDeMan en Deef Feed en de nieuwe muurschildering aan het begin van de straat.

Inspiratie op straat

Maar de bewoners in de wijk kunnen er ook wat van! Wat dacht je van Kathrin Locker die er zelfs een project van heeft gemaakt om de gezichten van de Amsterdamsestraatweg te schilderen, passanten èn ondernemers. Leuk om te kijken welke je kunt herkennen.